Aktuellt

Covid-19, Entreprenad, Tvistlösning2020.03.17

Angående Covid-19 och byggentreprenader

Nedan följer en kortare orientering rörande Covid-19/Coronaviruset och konsekvenser av detta för entreprenader för vilka AB 04 eller ABT 06 gäller. Då informationen är någorlunda allmänt hållen, bör den uppfattas som just en orientering. Bedömningen för enskilda entreprenader är alltid beroende på förhållandena i det enskilda fallet.

Entreprenad, Tvistlösning2019.12.19

Foyen har framgångsrikt biträtt entreprenör i Hovrätten

Foyen har framgångsrikt biträtt Folkets Bygg i Hovrätten över Skåne och Blekinge. Målet gällde ett omfattande projekt med ombyggnation av olika fastigheters vindsförråd till lägenheter.

Affärsjuridik, Plan- och bygglovsfrågor, Tvistlösning2019.06.17

Foyen har framgångsrikt biträtt statligt verk i Falu tingsrätt

Advokat och delägare John Hane har framgångsrikt biträtt ett statligt verk i Falu tingsrätt om tolkningen av den s.k kompletthetsregeln i Mer Anläggning jämfört med kompletteringsregeln i AB 04 vars dom meddelades den 14 juni.

Affärsjuridik, Entreprenad, Fastighet, Tvistlösning2019.03.04

Foyen har biträtt Salems kommun vid försäljning med vinst på 38 miljoner

Foyen Advokatfirma har tillsammans med PwC biträtt Salems kommun vid köp och försäljning av samma fastighet under en och samma dag med en vinst på 38 miljoner kronor.

Affärsjuridik, Entreprenad, Tvistlösning2019.01.30

Foyen har framgångsrikt biträtt entreprenör i hävningsmål

Advokat och delägare Richard Sahlberg, advokat Fanny Herbe och biträdande jurist Erik Jagbrant har framgångsrikt biträtt Folkets Bygg i Malmö tingsrätt.

Affärsjuridik, Entreprenad, Fastighet, Plan- och bygglovsfrågor, Tvistlösning2018.12.18

Foyen har framgångsrikt biträtt klient i Hovrätten

Advokat och delägare Jonas Nilsson och biträdande jurist Johanna Lenell har framgångsrikt biträtt en av Foyens klienter i Hovrätten för Västra Sverige.

Affärsjuridik, Gruvor, Mark och miljö, Tvistlösning2018.11.22

Foyen har biträtt Dragon Mining vid börsnotering på Hong Kong Stock Exchange

Foyen har biträtt australiensiska Dragon Mining Limited i samband med börsnotering på Hong Kong Stock Exchange (HKEX) den 5 november 2018.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev får du aktuella artiklar som berör dig som arbetar inom bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv- och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet samt branschöverskridande affärsjuridik.