Aktuellt

Offentliga affärer2021.12.13

Tekniskt hinder hos domstolen gick på avsändarens risk

Kan en ansökan om överprövning av en upphandling anses giltig om den skickats in i tid men fastnat i mottagarens skräppostfilter? I en dom från Kammarrätten i Sundsvall prövades nyligen frågan vem som bär ansvar för att ansökan inkommer till domstolen i tid.

Affärsjuridik, Energi och innovation2021.12.09

Foyen biträder Skånska Energi vid försäljning av vattenkraftsverksamhet

Foyen har biträtt Skånska Energi AB vid försäljningen av koncernens vattenkraftsbolag till Energy Machines A/S. Verksamheten omfattar åtta vattenkraftverk i fyra olika vattendrag i södra Sverige med en årlig produktion om ca 30 GWh.

Om Foyen2021.12.08

Foyen nominerad till Årets Advokatbyrå 2021

Vi har till vår stora glädje fått besked om att Foyen är nominerad till Årets Advokatbyrå 2021!

Mark och miljö2021.12.08

Nytt förslag med strandskyddsbestämmelser når inte hela vägen fram

Regeringen har överlämnat en lagrådsremiss med nya strandskyddsregler. Syftet är att skapa bättre förutsättningar för bostäder och näringsverksamheter i strandnära områden. Förslaget är ambitiöst men riskerar att leda till att det blir svårare att bygga strandnära i tätorter och där det är högt bebyggelsetryck. Våra miljörättsexperter Pia Pehrson, Mikael Jonasson och Björn Eriksson analyserar här lagrådsremissen.

Om Foyen2021.12.06

Tack för en fantastisk lansering!

Vi vill tacka alla kollegor och samarbetspartners för en fantastisk lansering av vår hemsida i fredags. Foyen är Sveriges största nischbyrå – någonting som vi är riktigt stolta över!

Affärsjuridik2021.12.02

Foyen biträder Hörby kommun och HIFAB vid försäljning av fastigheter till Atos Medical AB

Foyen har biträtt Hörby kommun och Hörby Kommuns Industrifastighetsaktiebolag (HIFAB) vid försäljning av industrifastigheter och markområden till medicinteknikbolaget Atos Medical AB.

Offentliga affärer, Student2021.11.25

Vinnare av Foyens uppsatsstipendium inom offentlig upphandling 2021

Årets vinnare av Foyens stipendium inom offentlig upphandling heter Nina Linder, med uppsatsen ”Takvolymer i ramavtal - En tolkning av Coopservicedomen”.

Affärsjuridik, Entreprenad, Offentliga affärer, Plan- och bygglovsfrågor2021.11.09

Vi bjuder på kunskap i advent

Med start fredag den 26 november bjuder vi på kunskap varje fredagsmorgon i advent i form av webinarier mellan klockan 8.30-9.15.

2021.11.08

Webinarium: Nyheter för upphandlingar under tröskelvärdet

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev får du aktuella artiklar som berör dig som arbetar inom bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv- och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet samt branschöverskridande affärsjuridik.