SÖKES:
VASSA JURISTER

FINNES:
SKARPA KOLLEGOR

ATT JOBBA HOS OSS

Utveckling är en av våra nyckelstrategier och inte bara på det personliga planet, här på Foyen lyfter vi ständigt både varandra och våra klienter till nya nivåer av kunskap och insikt. Och det spelar ingen roll var du befinner dig i din karriär, för oss är utveckling en grundförutsättning för att trivas på jobbet och skapa professionella samt lönsamma leveranser.

Ett starkt utbildningsfokus

Vi bedriver också mycket utbildning – internt såväl som externt – som du både förväntas ta del av och få möjlighet att leda, över tid.

Summa summarum; här hamnar du i en utvecklande och omhändertagande miljö, där du, tillsammans med några av branschens vassaste hjärnor, knäcker problem i det privata och offentliga samhällsbygget. Och du får göra det från dag ett.

HUR ÄR DET ATT ARBETA SOM ADVOKAT PÅ FOYEN?

Johan Bengtsson, advokat inom entreprenad, arbetat på Foyen sedan 2016.

Varför har du valt att arbeta i advokatbranschen?

– För att jag tycker att det är väldigt roligt att arbeta med rådgivning. Det är kul och spännande att vara den som hjälper en klient att fatta ett beslut eller lösa en tvist. Jag visste väldigt tidigt att jag ville läsa juridik och inspirerade nog min yngre bror att göra likadant. Efter studierna jobbade jag på universitetet och på domstol. Min lillebror började däremot direkt på advokatbyrå och jag tror att han inspirerade mig att bli advokat. Och det är jag glad för! Jag tycker att jag har världens roligaste jobb!

Beskriv konsultrollen!

– Rollen är konkret och man utför ett verklighetsnära arbete. Man kan säga att min yrkesvardag består av två delar, dels att hjälpa till att upprätta, förhandla eller granska avtal och dels att arbeta med tvistlösning, som rådgivare i en process. Uppgifterna är olika – den ena handlar ju om att bygga något nytt och den andra om att hantera en konflikt. Som konsult behöver man hänga med i sin omvärld. Juridik är ett levande ämne och praxis ändras, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad. Man behöver också ha god kontakt med människor för advokatrollen innefattar i högsta grad den mänskliga dimensionen. Det är helt enkelt viktigt att kunna tänka sig in i klientens situation.

Varför är det så roligt?

– Förutom att arbeta med den juridiska bedömningen är man också ofta med i det affärsmässiga övervägandet och det är spännande. Man får använda sin analytiska förmåga och sitt logiska tänkande och det lönar sig alltid att vara lösningsinriktad och ha nära till sin uppfinningsrikedom. Även språket är ett otroligt viktigt arbetsredskap, både i tal och skrift. Att arbeta som advokat är ett jobb som på många sätt är fritt och i relativt stor utsträckning kan jag styra över min tid. Stundtals är det såklart väldigt stressigt, men att själv kunna påverka hur och när jag jobbar betyder mycket för mig.

Hur är det att arbeta på Foyen?

– Väldigt roligt! Här är högt i tak, vi har trevligt tillsammans och skrattar mycket. Det finns en hög grad av specialisering inom de områden jag är mest intresserad av och det ges möjlighet att utvecklas kunskapsmässigt. Dessutom gillar jag att jobba på en byrå av den här storleken. Att vi är verksamma på flera orter i Sverige gör att vi kan hjälpa klienter på en stor yta.

LEDIGA TJÄNSTER OCH INTRESSEANMÄLAN

Här kan du enkelt lägga en intresseanmälan – dina uppgifter kommer att sparas i vår databas, där vi söker först när vi har behov av nya medarbetare och praktikanter.

I listan nedan hittar du lediga juristtjänster och andra spännande positioner på Foyen. Klicka på en tjänst för att få mer information samt för att söka. Vill du prenumerera på lediga tjänster? Klicka på Prenumerera för att registrera din mejladress.

 

Har du några frågor?
Varmt välkommen att kontakta:

Matilda Grillhammar
HR-generalist
+46 737 19 51 45
matilda.grillhammar@foyen.se

VERKLIGHETEN INNE PÅ EN ADVOKATFIRMA

Grattis. Du har valt en av Sveriges bästa men tuffaste utbildningar och nu tänker vi berätta hur vi kan vara ett stöd för dig. Det mest värdefulla vi kan erbjuda dig är en insikt i hur verkligheten ser ut inne på en advokatfirma.

UPPSATSPRAKTIK JURIST

Foyen erbjuder dig som står i begrepp att skriva ditt examensarbete en tioveckors uppsatspraktik på något av våra kontor i Göteborg, Stockholm eller Malmö. Under praktiken kommer du bland annat vara ett stöd i rättsutredningar och processer samt ha kontakt med olika domstolar och myndigheter. Vi erbjuder naturligtvis också handledning i ditt uppsatsarbete.

Intresserad? Håll utkik under Lediga tjänster eller kontakta HR-generalist Matilda Grillhammar.

STIPENDIUM JURIDIK

Om du har skrivit din avslutande uppsats på 30 högskolepoäng inom något av rättsområdena LOU, fastighetsrätt, entreprenadrätt eller miljörätt, så uppmanar vi dig starkt att söka något av våra stipendier. Vi kommer ihåg hur pass välkomna 30 000 kronor är i en ansträngd studentekonomi. Stipendiet delas ut årligen och sista ansökningsdag är den 20 juni varje år.

Intresserad?

Läs mer om Foyen Advokatfirmas stipendier i statuter för miljörätt och offentlig upphandling.

För att söka stipendiet skickar du din uppsats till  matilda.grillhammar@foyen.se.

FEM SNABBA FRÅGOR TILL LINNEA LINDBERG

Före detta uppsatspraktikant, trainee och nu advokat på Foyen.

1. När visste du att du ville bli advokat?

– Jag var tidigt övertygad om att juristprogrammet var rätt utbildning för mig men det var först under min uppsatspraktik på Foyen Advokatfirma som jag fick inblick i advokatrollen och insåg att det var advokat jag ville eftersträva att bli och att det var i den rollen som jag ville arbeta med juridik.

2. Hur kom du i kontakt med Foyen?

– Jag kom i kontakt med Foyen Advokatfirma i samband med en fördjupningskurs i rättsområdet offentlig upphandling. Foyen figurerade bland annat som ombud i rättsfall och advokater från Foyen var författare till en bok jag läste på fördjupningskursen. Från att tidigare ha känt till Foyen från universitetets arbetsmarknadsdagar såg jag nu Foyen överallt och insåg väldigt snabbt att detta var en nytänkade advokatfirma med unikt branschfokus – där vill jag vara!

3. Sedan kom du tillbaka som trainee, hur upplevde du det?

– Att efter en oerhört lärorik praktik komma tillbaka som trainee och fortsätta utvecklas på en advokatfirma med högt i tak, där jag inkluderats från dag 1 och getts ansvar i spännande ärenden – det var fantastiskt såklart! Jag kan helhjärtat rekommendera intresserade att söka uppsatspraktik eller trainee-tjänst på Foyen.

4. Hur långa är dina dagar?

– Med risk för att leverera en klyscha till svar – det beror på. Det som är spännande är att varje dag bjuder på nya utmaningar och variation. Emellanåt förekommer snävare tidsramar som kräver längre dagar men det finns också utrymme att styra arbetstiderna efter personliga förhållanden. Enkelt uttryckt, med en annan kliché-kompatibel fras, kan sägas att vi arbetar enligt normen ”frihet under ansvar”.

5. Beskriv med ett par ord hur det är att vara ung medarbetare på Foyen.

– Foyen har medarbetare i alla åldrar och för mig som ung medarbetare finns det många seniora kollegor att rådfråga och bolla juridiska spörsmål med. Samtidigt är det samma kollegor jag socialiserar med på firmans regelbundna After Work eller diskuterar senaste nyhetshändelse med på förmiddagsfikat. Jag kan uppriktigt säga att vi har en fantastisk stämning på Foyen och jag tror att det beror på att alla är en i gänget, oavsett ålder eller bakgrund.