Aktuellt

Entreprenad, Tvistlösning2019.12.19

Foyen har framgångsrikt biträtt entreprenör i Hovrätten

Foyen har framgångsrikt biträtt Folkets Bygg i Hovrätten över Skåne och Blekinge. Målet gällde ett omfattande projekt med ombyggnation av olika fastigheters vindsförråd till lägenheter.

Fastighet2019.12.12

Foyen biträder Coop Värmland vid försäljning till Riksbyggen

Foyen biträder Coop Värmland vid försäljning av mark på Tullholmen i Karlstad. Köpare är Riksbyggen som genom detta förvärv gör sitt största markförvärv i Karlstad i modern tid.

Affärsjuridik, Entreprenad, Fastighet, Plan- och bygglovsfrågor2019.11.21

Foyen biträder JSB med 10-årigt ramavtal med Rikshem

JSB har tecknat ett ramavtal med Rikshem i syfte att bygga tusentals hållbara bostäder runt om i landet fram till och med 2029.

Affärsjuridik, IT2019.10.16

Foyen har biträtt vid försäljning av IGDB (Internet Game Database)

Foyen Advokatfirma har biträtt det Göteborgsbaserade bolaget 8 Dudes in A Garage AB vid försäljning till Amazonägda Twitch.

Affärsjuridik, Fastighet2019.07.03

Foyen har biträtt vid försäljning av bostadsfastighet nära Kungsholmstorg

Foyen Advokatfirma har tillsammans med Colliers International biträtt Sveriges Veterinärförbund vid försäljning av bostadsfastigheten Vattuormen 15 på Kungsholmen i Stockholm.

Affärsjuridik, Energi och innovation2019.06.26

Foyen har biträtt InnoEnergy vid tidig investering i storskalig norsk batterifabrik

InnoEnergy har nyligen investerat 7,5 miljoner Euro i Freyr AS för att möjliggöra utvecklingen av en storskalig batterifabrik.

Affärsjuridik, Plan- och bygglovsfrågor, Tvistlösning2019.06.17

Foyen har framgångsrikt biträtt statligt verk i Falu tingsrätt

Advokat och delägare John Hane har framgångsrikt biträtt ett statligt verk i Falu tingsrätt om tolkningen av den s.k kompletthetsregeln i Mer Anläggning jämfört med kompletteringsregeln i AB 04 vars dom meddelades den 14 juni.

Mark och miljö2019.06.12

När får miljöorganisationer egentligen klaga?

Århuskonventionen kom till som ett initiativ för att ge allmänheten ökad tillgång till information och ett ökat deltagande i miljöfrågor. Det som började som en ganska hårt reglerad rätt för vissa specifikt definierade miljöorganisationer i särskilda fall har på senare år vidgats betydligt genom praxis.

Affärsjuridik, Energi och innovation, Mark och miljö2019.05.21

Foyen biträder Kalpataru Power Transmission i förvärv av Linjemontage

Foyen har biträtt Kalpataru Power Transmission Sweden AB (KPTS) i dess förvärv av 85 % av aktierna i Linjemontage i Grästorp AB med dotterbolag.

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev får du aktuella artiklar som berör dig som arbetar inom bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv- och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet samt branschöverskridande affärsjuridik.