Aktuellt

Mark och miljö2024.02.15

Foyen har framgångsrikt biträtt Zephyr Renewable AB avseende en ansökan om tillstånd till vindkraftpark Bergaskogen

Foyen har framgångsrikt biträtt Zephyr Renewable AB avseende en ansökan om tillstånd till vindkraftpark Bergaskogen i Vårgårda kommun, Västra Götalands län.

Affärsman skyddar personuppgifter på bärbar dator
Tvistlösning2024.02.14

(Editions)plikten framför allt – en avvägning mellan personlig integritet och rätten till edition

När dataskyddsförordningen, eller den numera välkända förkortningen GDPR, kommer på tal möts vi jurister inte sällan av en viss uppgivenhet. Ibland ren och skär irritation. Sanningen är den att de integritetsskyddsåtgärder som lagen påkallar oftast ses som ännu ett hinder att överbrygga i verksamheten. Så även ibland för processjuristen inom ramen i en tvistemålsprocess.

Person vid datorskärm som pratar i telefon för att göra en bolagskontroll
2024.02.14

Bolagskontroll och bakgrundskontroll – det här bör du ha koll på

Det går allt oftare att läsa i media om bolag som rekryterat personal som utgett sig vara eller kunna något som denne inte är eller kan. Vill du ha hjälp att göra en bakgrund- eller bolagskontroll?

Digitalt möte på laptop
Energi och innovation2024.02.14

Det digitala skiftet: Nu tillåts digitala bolagsstämmor

Från och med den 1 januari 2024 har det varit möjligt att hålla bolagsstämmor helt digitala. Det är en förändring från vad som tidigare har gällt enligt Aktiebolagslagen som krävde att bolagsstämmor skulle genomföras på angiven fysisk plats, som huvudregel där styrelsen har sitt säte.

Mark och miljö2024.02.13

Ny EU-förordning beslutad – en säker och hållbar försörjning av kritiska och strategiska råmaterial

Den 12 december 2023 röstade Europaparlamentet igenom en ny EU-förordning, The Critical Raw Materials Act, vars syfte är att säkerställa en hållbar och säker försörjning av kritiska råmaterial (CRM) inom EU. Rättsakten kommer träda i kraft i början av år 2024.

Foyen biträtt vid försäljning av industrifastigheter i Hörby
2024.02.07

Foyen har biträtt vid försäljning av industrifastigheter i Hörby

Foyen har biträtt Hörby kommuns Industrifastighetsaktiebolag vid försäljningen av industrifastigheter i Hörby till Nolato Meditech AB.

Mark och miljö2024.01.24

Foyen har framgångsrikt företrätt Eolus Vind AB

Foyen har framgångsrikt företrätt Eolus i Mark- och miljödomstolen avseende anläggandet av en solcellspark med en totaleffekt om 2 MW i Båstads kommun.

Om Foyen2024.01.22

Hållbarhetsrapport 2023

Vi presenterar Foyens första hållbarhetsrapport. Genom denna rapport strävar vi efter att belysa vårt engagemang för en mer hållbar framtid för både Foyen och samhället.

2024.01.19

Foyen har biträtt vid finansiering i FineCell (FineCellOx AB)

Foyen har biträtt vid en såddfinansieringsrunda i FineCell som letts av Metsä Spring och befintlig investerare InnoEnergy.

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev får du aktuella artiklar som berör dig som arbetar inom bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv- och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet samt branschöverskridande affärsjuridik.