Foyen nyhetsbrev december 2019

Publicerat: 10 december, 2019

Julen närmar sig med alla dess fina traditioner och en efterlängtad ledighet. Innan det är dags att tända det tredje adventsljuset vill vi dela med oss av ett par artiklar och rättsfall som vi tycker är intressanta inför det kommande året.

Ett vanligt frågetecken som uppstår vid förvärv av fastigheter är när fel och brister framkommer. Vad gäller egentligen när felen inte påverkar marknadsvärdet av fastigheten? Har man som köpare ändå rätt till prisavdrag? Vi lyfter vi upp aktuella domar på området och reder ut de frågetecken som finns. Vi tittar också närmare på reparationer av fastigheter och när det är lägenhetsinnehavaren respektive bostadsrättsföreningen som ska bekosta underhåll.

Drygt 1,5 år har gått sedan den nya personuppgiftslagen GDPR trädde i kraft. En fråga som många i byggbranschen ställer sig är vad man får göra och inte göra med de personuppgifter man behandlar. Vår expert på området redogör för ett par återkommande frågeställningar som vi arbetat med sedan lagen trädde i kraft.

I vanlig ordning lyfter också våra miljörättsspecialister fram betydande mål från Mark- och miljööverdomstolen (MÖD) som denna gång berör olägenhet som man inte ska behöva tåla från sina grannar eller närliggande verksamheter. Dessa och många fler artiklar finner du i vårt nyhetsbrev.

Framför oss väntar nu förhoppningsvis tid för avkoppling och samvaro med nära och kära. För fjärde året i rad har vi valt att ge en julgåva till Barncancerfonden som ett bidrag till en bättre livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer. I år donerar vi även en julgåva till Stiftelsen för Hållbara Hav som kämpar för att Östersjön ska bli ett friskt och levande hav för kommande generationer. Vi hoppas att våra julgåvor kan skänka lite extra omtanke och bidra till att våra barn får en bättre framtid.

Tillsammans med mina kollegor från Foyen önskar jag dig en riktigt fin jul- och nyårshelg!

Läs Foyens nyhetsbrev december här 2019 >>

 

Bästa hälsningar,

Linnéa Djursén, VD på Foyen

Liknande artiklar

Fler nyheter