Aktuellt

Arbetsmiljö2021.05.04

Foyen satsar på lagarbete i NK-huset

Mitt i coronapandemins diskussioner om mer distansarbete satsar advokatfirman Foyen på ett nytt kontor med större ytor i ett av stadens bästa lägen. Advokatfirman flyttar in högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Arbetsmiljö2021.02.25

När systematiskt tänkande kan bidra till arbetsmiljön

Vi spenderar en stor del av vårt dagliga liv på jobbet. Med detta i åtanke är det inte konstigt att frågan ”Hur har du det på jobbet?” uppstår med jämna mellanrum. Det är en enkel fråga, men den väcker tankar kring många separata faktorer som måste beaktas och som påverkar arbetsmiljön och i slutändan de anställda. Som arbetsgivare är det viktigt att inse att systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) inte bara är ett rättsligt krav, utan en försäkring för att hålla arbetsplatsen tickande och produktiv.

Arbetsmiljö2021.02.24

Baskunskaper om BAS – hur utser man en byggarbetsmiljösamordnare och vad ska denna göra?

Generellt kan sägas att det är arbetsgivaren som har ett huvudansvar för arbetsmiljön på arbetsplatsen och för de som utför arbete där. Men det finns en speciell konstruktion när det gäller byggherrens ansvar för byggarbetsplatsen. Dessa regler är delvis egen svensk konstruktion, men kommer även från EU och då framförallt särskilda regler för samordning av arbetsmiljön, hämtade från EU:s byggplatsdirektiv 92/57/EEG om införande av minimikrav för säkerhet och hälsa på tillfälliga eller rörliga byggarbetsplatser.

Affärsjuridik, Arbetsmiljö, Fastighet2020.06.16

Foyen har framgångsrikt biträtt klient i Högsta domstolen

Advokat och delägare Jonas Nilsson och biträdande jurist Johanna Lenell har framgångsrikt biträtt en av Foyens klienter i Högsta domstolen. Dom meddelades idag tisdagen den 16 juni.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev får du aktuella artiklar som berör dig som arbetar inom bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv- och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet samt branschöverskridande affärsjuridik.