Aktuellt

Affärsjuridik2021.12.02

Foyen biträder Hörby kommun och HIFAB vid försäljning av fastigheter till Atos Medical AB

Foyen har biträtt Hörby kommun och Hörby Kommuns Industrifastighetsaktiebolag (HIFAB) vid försäljning av industrifastigheter och markområden till medicinteknikbolaget Atos Medical AB.

Affärsjuridik, Entreprenad, Offentliga affärer, Plan- och bygglovsfrågor2021.11.09

Vi bjuder på kunskap i advent

Med start fredag den 26 november bjuder vi på kunskap varje fredagsmorgon i advent i form av webinarier mellan klockan 8.30-9.15.

Affärsjuridik2021.03.26

Konsulters rådgivaransvar

Under vår livstid kommer de flesta av oss att ställas inför situationer där vi behöver be om råd från experter av olika slag, exempelvis vid fastighetsvärdering eller ekonomisk rådgivning. Men vad händer om en rådgivare påstås ha lämnat felaktiga eller dåliga råd som förvärrat ens situation? Tomas Rudenstam och Fanny Johansson vägleder oss genom konsultens rådgivaransvar med koppling till två domar från Högsta domstolen.

Affärsjuridik2021.02.25

Vikten av att följa reglerna även i mindre bolag

I mindre bolag är informella beslutsvägar inte helt ovanligt och de beslut som fattas dokumenteras inte alltid. Det är kanske inte ett problem till vardags, men kan få faktiska negativa konsekvenser både för bolaget och dess ägare. Vilka formaliakrav behöver då ett mindre bolag följa? Våra advokater Sara Malmgren och Yasmine Shoaie-nia ger här konkreta råd om hur man med hjälp av formalia kan påverka bolagets värde.

Affärsjuridik2021.02.23

Skydda ditt bolag med genomtänkta anställningsavtal

För att skydda sitt bolag från att ta skada av de anställdas eventuella åtgärder är det viktigt att löpande se över och anpassa sina anställningsavtal. Vad är då ett tillräckligt skydd? Våra advokater Yasmine Shoaie-nia och Cecilia Hagman ger här en kort beskrivning av de skyddsklausuler som ett anställningsavtal vanligtvis bör eller kan innehålla.

Affärsjuridik, Gruvor2020.12.03

Foyen biträder Gold Line Resources Ltd i reverse takeover

Foyen har biträtt det kanadensiska gruvbolaget Gold Line Resources Ltd. (GLR) i samband med ett s.k. reverse takeover genom vilket GLR:s aktier har noterats på Torontobörsen (TSX Venture, ”GLDL”).

Affärsjuridik, Fastighet, Plan- och bygglovsfrågor2020.10.22

Foyen biträder Hub park AB vid exploatering av ny stadsdel vid Ellstorp i Malmö

Affärsjuridik, Arbetsmiljö, Fastighet2020.06.16

Foyen har framgångsrikt biträtt klient i Högsta domstolen

Advokat och delägare Jonas Nilsson och biträdande jurist Johanna Lenell har framgångsrikt biträtt en av Foyens klienter i Högsta domstolen. Dom meddelades idag tisdagen den 16 juni.

Affärsjuridik, Gruvor2020.03.26

Foyen har biträtt Mandalay Resources i samband med 655 MSEK kreditavtal

Foyen har biträtt det kanadensiska gruvbolaget Mandalay Resources Corporation i samband med förhandling och ingående av en ny syndikerad lånefacilitet med HSBC Bank Canada och Macquarie Bank Limited om motsvarande 655 miljoner SEK.

Visa fler

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev får du aktuella artiklar som berör dig som arbetar inom bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv- och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet samt branschöverskridande affärsjuridik.