Hem > Senaste nytt > Foyen lanserar Foytech för AI-teknik inom nordisk juridik

Foyen lanserar Foytech för AI-teknik inom nordisk juridik

Sedan årsskiftet har Foyen arbetat med internutveckling av ett AI-verktyg för svenska jurister. Utvecklingen har skett som delägarlett projekt med stöd av AI-specialiserade programmerare och löpande testande av olika rättsområdesspecialister inom Foyen.

Publicerat: 26 juni, 2024

Detta verktyg har under senaste månaderna nått tillräcklig kvalitet för att användas som regelbundet inslag i den dagliga produktionen. Foyens AI-verktyg har i takt med kvalitetsökningar blivit allt mer populärt i den interna användningen. Det används numera dagligen av alla personalkategorier för sådant som automatiserad rättsutredning och framtagning av första utkast av olika arbetsprodukter, med hundratals användningar per dag. Foyen bedömer att verktyget redan nu är det mest precisa av alla tillgängliga verktyg för svensk juridik.

För att öka utvecklingstakten ytterligare och möjliggöra för andra aktörer att arbeta med detta verktyg har Foyen nu avknoppat utvecklingen till det nya bolaget Foytech. Samtal har inletts med utvalda advokatbyråer om samarbeten.

Foyens utveckling av AI-verktyget har letts av Richard Sahlberg, som också kommer att leda den fortsatta utvecklingen inom Foytech. Richard Sahlberg är VD för Foytech och styrelseledamot jämte Andreas Lindström, Henrik Ståhlberg, Jonas Conradsson och Madeleine Jönsson.

Kontakta Richard Sahlberg för frågor om Foytech eller demonstrationer av det utvecklade AI-verktyget.

Liknande artiklar

Fler nyheter