Nya upphandlingsregler – igen!

Seminarium torsdag 01 september, 08:00-09:15 Stockholm, Malmö, Göteborg

Nu är det dags för nya upphandlingsregler igen, och vi tar såklart tillfället i akt att bjuda in till frukostseminarier på temat till alla våra kontor. Välkommen till en givande och trevlig start på dagen!

Den här gången är det överprövningsreglerna som blivit uppdaterade. Bland annat har så kallade preklusionsfrister införts som är väldigt viktiga att hålla koll på om man skulle hamna i domstolsprocess. De nya upphandlingsreglerna kommer att träda ikraft 1 juli 2022 och vi går igenom dem under detta frukostseminarium. Som vanligt kommer det finnas tid för frågor och eventuell diskussion.

Seminariet är kostnadsfritt och pågår i 45 minuter. Vi bjuder på frukost från kl. 8.00, och seminariet startar kl. 8.30.

Vi håller seminariet vid tre tillfällen och du gör ditt val i samband med anmälan. Observera att antalet platser är begränsade och att seminarierna kan bli fullbokade.

  • Onsdag 31 augusti, Foyens kontor på Stora Nygatan 44, Göteborg
  • Torsdag 1 september, Foyens kontor på Regeringsgatan 38, Stockholm
  • Torsdag 15 september, Foyens kontor på Södergatan 22, Malmö

Varmt välkommen med din anmälan!

→ Anmäl dig här!

 

Dyker det upp några frågor gällande seminarierna eller anmälan, kontakta Lisa Ceder lisa.ceder@foyen.se tack.

 

Observera att det endast är möjligt att delta på plats hos oss gällande samtliga tillfällen. Seminariet följs upp med ett webinarium vid ett senare tillfälle, för de som inte kan delta fysiskt. Vi återkommer om dag och tid för detta. 

Om du inte redan får våra inbjudningar, signa enkelt upp dig till våra utskick för seminarier och webinarier här

 

Liknande artiklar

Offentliga affärer2022.10.21

EU vidtar ytterligare åtgärder mot Ryssland – Förbud mot att fullgöra offentliga kontrakt med ryska leverantörer

Under året har EU beslutat om flertalet sanktionspaket mot Ryssland efter att Ryssland invaderade Ukraina. Sedan den 9 april har det varit förbjudet att ingå offentliga kontrakt med ryska företag. Förbudet har nu utvidgats till att det inte heller är tillåtet att fullgöra offentliga kontrakt med ryska leverantörer. Beslutet påverkar alla offentliga aktörer som har ett pågående kontrakt med rysk leverantör.

Offentlig upphandling, Offentliga affärer2022.10.20

Ny praxis som begränsar leverantörers rätt att ansöka om överprövning enligt LOU

Som grundkrav för att förvaltningsrätt efter ansökan från en leverantör ska besluta om att en upphandling ska göras om eller rättas gäller att den upphandlande myndigheten dels har brutit mot någon bestämmelse i LOU, dels att det har medfört att leverantören ifråga har lidit eller kan komma att lida skada. I en dom som meddelades av Högsta förvaltningsdomstolen (”HFD”) i juli i år klargjordes att en leverantör inte kan anses ha lidit skada till följd av brister i utformningen av andra obligatoriska krav än just det krav som den upphandlande myndigheten har bedömt inte vara uppfyllt.

Offentlig upphandling, Offentliga affärer2022.09.09

LOU eller LUF – vad händer om myndigheten väljer fel?

En leverantör begärde överprövning av en upphandling bland annat på grund av att den upphandlande myndigheten tillämpat lagen om offentlig upphandling (”LOU”) i stället för lagen om upphandling inom försörjningssektorerna (”LUF”). Men vad händer egentligen om en upphandlande myndighet tillämpar fel lag vid upphandling? Alexandra Lindberg besvarar och förklarar detta.

Fler nyheter