Foyen utser tre nya delägare

Foyen fortsätter att växa och som ett led i satsningen på att bli Sveriges största affärsjuridiska byrå inom projekt- och teknikrelaterad juridik tar Foyen in ytterligare tre delägare. Christoffer Löfquist, Oscar Wackling och Richard Sahlberg blir från och med den 1 januari 2018 nya delägare i byrån.

Publicerat: 12 december, 2017

Christoffer Löfquist är verksam inom Foyens affärsområden Offentliga affärer, Entreprenad och Fastighet. Han är specialiserad inom upphandlingsrätt och entreprenadrätt och arbetar i stor omfattning som rådgivare åt beställare och entreprenörer vid upphandling och utförande av entreprenader, samt anlitas frekvent som föreläsare inom dessa områden. Christoffer är ofta ombud i såväl skiljeförfaranden som domstolsförfaranden rörande bland annat entreprenad-, upphandlings- och fastighetsjuridik. Christoffer började på Foyen 2012 och utgår från Foyens kontor i Malmö.

Oscar Wackling är verksam inom Foyens affärsområden Entreprenad, Fastighet, Allmän affärsjuridik och IT. Han är specialiserad inom entreprenadrätt och arbetar i stor omfattning som rådgivare åt beställare och entreprenörer vid upphandling och utförande av entreprenader samt vid tvistlösning. Oscar anlitas också ofta som föreläsare inom entreprenadjuridik. Hans affärsjuridiska verksamhet har tyngdpunkt mot transaktioner, ofta med anknytning till fastigheter och exploatering. Oscar började på Foyen 2009 och utgår från Foyens Göteborgskontor.

Richard Sahlberg är verksam främst inom Foyens affärsområden Entreprenad, Fastighet och Allmän affärsjuridik. Han är specialiserad inom entreprenad- och konsulträtt och anlitas regelbundet för att hålla föreläsningar och utbildningar om branschens standardavtal. Richard är rådgivare åt såväl beställare som entreprenörer och anlitas ofta som ombud i skiljeförfaranden och i allmän domstol, med särskild erfarenhet av komplexa och omfattande tvister. Richard började på Foyen 2010 och utgår från Foyens kontor i Malmö men har också varit stationerad på Foyens kontor i Stockholm.

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda våra duktiga advokater Christoffer, Oscar och Richard delägarskap. Alla tre har en gedigen kompetens och mångårig erfarenhet inom sina områden och är ett välkommet tillskott till vår delägargrupp. Det är också en förutsättning för att vår byrå ska vara fortsatt framgångsrik att vi successivt föryngrar delägarkretsen och tar in nya duktiga advokater, säger Foyens VD Linnéa Djursén.

Liknande artiklar

Solceller
Mark och miljö2024.04.16

MÖD säger nej till solcellsanläggningen i Svedberga och ställer hårda krav på alternativredovisning

Mark- och miljööverdomstolen (”MÖD”) stoppar European Energy Sveriges planerade solcellsanläggning i Svedberga. Detta står klart efter att MÖD den 3 april 2024 fastställde Länsstyrelsen i Skåne läns beslut om att förbjuda solcellsanläggningen i Helsingborgs kommun i mål nr M 13461-22. Solcellsanläggningen hade kunnat bli den största solcellsparken i Sverige med en årlig produktion om 175 GWh och därmed bidra med mycket förnybar energi i ett elområde med stort behov av mer el. Eftersom solcellsparken planerades att anläggas på jordbruksmark aktualiserades regeln i 3 kap. 4 § miljöbalken (1998:808) som i slutändan satte, åtminstone tillfälligt, stopp för projektet. Advokat Pia Pehrson och biträdande jurist Elin Holzhausen kommenterar här MÖD:s färska avgörande och även tre andra beslut från MÖD om solcellsanläggningar.

Personer som arbetar på en entreprenad
Entreprenad2024.04.09

AB 04: Allmänna bestämmelser – en genomgång

AB 04 är ett standardavtal framtaget av branschorganisationen Byggandets Kontrakts- kommitté (BKK) med syfte att tillämpas vid kommersiella byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader.

xterior of a school building and schoolyard in Stockholm, Sweden.
Mark och miljö2024.04.05

Vad behöver utredas vid detaljplaneärenden och hur ska det göras? Ny praxis ger vägledning.

När en kommun tar fram en detaljplan ställer plan- och bygglagen (”PBL”) krav på vilket underlag som måste finnas. Omfattningen av underlaget beror på om planen riskerar att medföra betydande miljöpåverkan (”BMP”), vilket i så fall kräver en miljökonsekvensbeskrivning (”MKB”). Att ta fram en MKB är ett omfattande arbete och kraven på innehållet är idag höga. Om kommunen gör felaktiga bedömningar gällande BMP och MKB-underlagets omfattning kan det få allvarliga följder. Beslut att anta detaljplanen kan upphävas och hela planärendet måste då tas om från början, med förlust av tid och resurser som konsekvens. Därför är det av yttersta vikt att hantera dessa frågor korrekt.

Fler nyheter