Foyen uppdaterar om entreprenadrätt och projektfinansiering

Publicerat:16 januari, 2018

Getting the Deal Through är en internationell publikation som täcker 75 verksamhetsområden med koppling till fler än 150 jurisdiktioner och som samarbetar med många av världens bästa advokatfirmor. De olika avsnitten författas av experter inom respektive område och vi på Foyen är stolta över att få representera Sverige med våra senaste bidrag för verksamhetsområdena entreprenadrätt och projektfinansiering i Construction 2018 och Project Finance 2018.

Construction 2018 kartlägger lagstiftningen för bygg- och anläggningsbranschen i 26 länder. Foyens delägare Jacob Hamilton, Richard Sahlberg och Per Vestman klargör vad som gäller inom entreprenadrätt i Sverige.

– En viktig del i det svenska avsnittet i Getting the Deal Through Construction är den årliga uppdateringen av nyheter inom svensk entreprenadrätt. Trots att det är en internationell publikation har vi även nationella klienter som efterfrågar den årliga utgåvan. Det känns extra betydelsefullt att vi bidrar med dessa uppdateringar när vi hör att bolagsjurister i Sverige delar med sig av utgåvan till bolagsjurister i andra länder, som en första källa kring hur olika frågor hanteras i Sverige, säger Richard Sahlberg, en av författarna till det svenska avsnittet om entreprenadrätt.

Project Finance 2018 erbjuder en snabb översikt av den relevanta lagstiftningen för projektfinansiering i 36 länder. Foyens delägare Peter Dyer och Andreas Lindström redogör för de svenska rättsreglerna inom projektfinansiering, genom att bland annat besvara frågor om hur ett projektbolag organiseras, hur tillgångarna kan paketeras som säkerhet för långivarna på bästa sätt, om det finns några begränsningar för utländska investerare och vilka de relevanta myndigheterna vid infrastrukturprojekt är.

Foyen medverkar även i avsnittet Getting the Deal Through Mining 2017 >>

 

 

Getting the Deal Through – Construction 2018

Erbjuder en snabb översikt avseende lagstiftningen för bygg- och anläggningsbranschen i 26 länder. Avsnittet avseende den svenska regleringen har författats av advokaterna Jacob Hamilton, Richard Sahlberg och Per Vestman.

Reproduced with permission from Law Business Research Ltd. Getting the Deal Through: Construction 2018, (published in June 2017; contributing editors:  Robert S Peckar and Michael S Zicherman, Peckar & Abramson PC) For further information please visit gettingthedealthrough.com.

Getting the Deal Through – Project Finance 2018

Erbjuder en snabb översikt av den relevanta lagstiftningen för projektfinansiering i 36 länder. Advokaterna Peter Dyer och Andreas Lindström har författat avsnittet avseende rättsreglerna för projektfinansiering i Sverige.

Reproduced with permission from Law Business Research Ltd. Getting the Deal Through: Project Finance 2018, (published in August 2017; contributing editors: Phillip Fletcher and Aled Davies, Milbank, Tweed, Hadley & McCloy LLP) For further information please visit gettingthedealthrough.com.