Hem > Senaste nytt > Foyen medverkar i Getting the Deal Through Mining 2021

Foyen medverkar i Getting the Deal Through Mining 2021

Foyen representerar Sverige i den internationella publikationen Getting The Deal Through – Mining 2021 som samarbetar med flera av världens bästa advokater inom gruvbranschen. Publikationen ger en snabb översikt avseende lagstiftningen för gruvbranschen i 22 länder och Foyens delägare Pia Pehrson och Peter Dyer är författare till avsnittet om den svenska gruvmarknaden.

Publicerat: 26 augusti, 2021
Gruvor, Publikationer

Getting the Deal Through är en internationell publikation som samarbetar med många av världens bästa advokater och advokatfirmor. De olika avsnitten författas av experter inom respektive område och jurisdiktion och vi på Foyen är stolta över att få representera Sverige med vårt senaste bidrag avseende den svenska gruvmarknaden 2021.

Getting the Deal Through – Mining 2021 ger en snabb översikt beträffande lagstiftningen för gruvbranschen i 22 länder och Foyens delägare Pia Pehrson och Peter Dyer är författare till det svenska avsnittet.

Foyen har specialkompetens för gruvsektorn och vi arbetar löpande med tillståndshantering, joint ventures, projektfinansiering, förvärv m.m.

– Uppdateringen av Getting the Deal Through – Mining är viktig för oss som på daglig basis arbetar med gruvbranschens olika utmaningar – såväl när det gäller långa tillståndsprövningar men även transaktioner och finansieringsjuridik, säger Pia Pehrson och Peter Dyer.

 

Getting the Deal Through – Mining 2021

Accreditation: Reproduced with permission from Law Business Research Ltd. This article was first published in Getting the Deal Through – Mining 2021 (Published: May 2021). For further information please visit www.gettingthedealthrough.com.

Liknande artiklar

Gruvor, Mark och miljö2024.06.05

Viktigt klargörande av gränsdragningen mellan statens och fastighetsägarens mineral

Det har länge framhållits att Norge har goda förutsättningar för att utnyttja de stora förekomsterna av mineral som finns i den norska naturen. Trots detta och ökat fokus på behovet av självförsörjning av kritiska mineral, har det gått lång tid mellan förverkligade gruvprojekt. En dom i Høyesterett (norska Högsta domstolen) nyligen klargör den viktiga gränsdragningen mellan statens och fastighetsägarens äganderätt till mineral.

Gruvor2023.08.28

Foyen medverkar i Getting The Deal Through Mining 2023

Getting the Deal Through är en internationell publikation som samarbetar med många av världens bästa advokater och advokatfirmor. De olika avsnitten författas av experter inom respektive område och jurisdiktion och vi på Foyen är stolta över att få representera Sverige med vårt senaste bidrag avseende den svenska gruvmarknaden.

Gruvor, Mark och miljö2022.09.07

Tuffare nya regler för ställande av säkerhet

Regeringen har i propositionen ”Ordning och reda på avfallet” föreslagit skärpta regler för hur säkerheter vid utvinningsavfallsverksamheter ska ställas. Dessa förslag innebär tuffa och ändrade regler för bland annat gruvindustrin. Foyens Pia Pehrson, Emma Skarin och Isabel Andersson ser ändå denna nya proposition som ett välkommet förtydligande av vad som ska gälla för avfall och ställande av säkerhet, och ger här en sammanfattning av lagförslaget.

Fler nyheter