Foyen satsar på lagarbete i NK-huset

Publicerat:4 maj, 2021
Mitt i coronapandemins diskussioner om mer distansarbete satsar advokatfirman Foyen på ett nytt kontor med större ytor i ett av stadens bästa lägen. Advokatfirman flyttar in högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

– Viljan och möjligheten att jobba mer på distans gör kontoret till en ännu viktigare arena där vi kan träffas och vara kreativa tillsammans. Eftersom distansarbete kommer fortsätta vara ett naturligt arbetssätt satsar vi också på teknik som underlättar digitala möten och utbildningar, säger Maria Wallenborg Ekdahl, VD på Foyen.

Foyens nya kontor ligger högst upp i NK-huset på Regeringsgatan 38 med milsvid utsikt över Kungsträdgården och Stockholms ström. Ytan är drygt 1 200 kvadratmeter.

– Med vårt nya kontor vill vi skapa en plats där medarbetarna verkligen ska vilja vara. En arbetsplats som stärker känslan av sammanhang och uppmuntrar till samarbete gör oss till bättre rådgivare, säger Maria Wallenborg Ekdahl.

Det nya kontoret har utformats tillsammans med hyresvärden Hufvudstaden och designbyrån Studio Laaw. Arbetet har projektletts av Maria Wallenborg Ekdahl och Elina Engström som är digitaliseringsansvarig på Foyen.

Foyens omsättning har mer än fördubblats under den senaste tioårsperioden, från 90 miljoner kronor 2010 till 197 miljoner 2020. Antalet anställda ökade under samma period från ett femtiotal till över 90.

Pressbild på NK-huset finns här. Foto: Nordiska Kompaniet

Fakta om NK-huset

  • Huset ritades av Ferdinand Boberg, som också ritade bland annat Rosenbad.
  • Byggnaden uppfördes 1912–1915 med en bärande stomme av stål och fasad av granit.
  • Huset omfattar 24 000 kvadratmeter butiksyta och 11 000 kvadratmeter kontor.
  • Nyligen öppnade fyra padelbanor på NK Parkadens tak.
  • NK-huset ägs och förvaltas i dag av Hufvudstaden.

För mer information

Maria Wallenborg Ekdahl, VD: 070-817 71 22, maria.wallenborgekdahl@foyen.se
Annica Hentze, Kommunikationschef: 072-373 16 27, annica.hentze@foyen.se