Foyen rekryterar jurist med spetskompetens inom energi

Publicerat:20 februari, 2018
Foyen Advokatfirma har rekryterat bolagsjuristen Johan Bogren från E.ON Johan ingår i advokatfirmans affärsområde för Entreprenad, Energi, Mark och Miljö och Affärsjuridik.

Johan kommer närmast från E.ON där han arbetat som bolagsjurist under cirka tio års tid med fokus på entreprenadrätt. Med betydande erfarenhet av lagstiftningsfrågor inom energisektorn rörande såväl el- och gasnät har Johan därtill gedigna kunskaper inom det icke-reglerade området för fjärrvärmeverk och energisektorn som helhet. Under sina år på E.ON har han varit med och förhandlat flera transaktioner inom energiområdet liksom avtal om uppförande av värmeverk och stora kraftvärmeverk, turbinkontrakt, gastankningsstationer och produktionsanläggningar för biogas.

– Jag sökte mig till Foyen för att byrån har en unik och stark position inom energisektorn i Sverige och därtill spetskompetens inom hela fastighetsområdet. Med min bakgrund inom energibranschen och kompetens inom bland annat entreprenadrätt ser jag fram emot att vara med och utveckla advokatfirman ytterligare, säger Johan Bogren.

Johans juridiska bakgrund omfattar även flera års arbete som advokat på Mannheimer Swartling där hans huvudsakliga arbetsområden omfattade företagsförvärv, bolagsrätt och allmän civilrätt. Dessförinnan arbetade Johan som advokat med samma rättsområden på Delphi inkluderat obeståndsrätt. Vidare har han arbetat som biträdande jurist på Archibald Advokatbyrå. Johan tillträdde tjänsten på Foyen den 7 februari.

– Foyen rankas som nr 1 inom Energi av Legal 500 i deras senaste utvärdering av svenska advokatbyråer. Johan har en omfattad juridisk bakgrund inom energisektorn och en gedigen erfarenhet inom entreprenadrätt och affärsjuridik. Hans kompetens stärker oss ytterligare och rekryteringen är ett led i vår satsning att bli Sveriges största affärsjuridiska byrå inom projekt- och teknikrelaterad juridik, säger Foyens VD Linnéa Djursén.

Foyen har även nyligen rekryterat biträdande juristen Andreas Renlund till affärsområdena Entreprenad och Offentlig affärer och biträdande juristen Sofia Wedbäck till affärsområdet Entreprenad.

För mer information kontakta:

Linnéa Djursén, VD Foyen
073-322 84 22, linnea.djursen@foyen.se

Johan Bogren, jurist Foyen
0723-73 16 43, johan.bogren@foyen.se