Foyen nyhetsbrev juni 2021

Publicerat:15 juni, 2021

Äntligen är sommaren här och midsommarafton med dess fina traditioner närmar sig. Innan det är dags för semester önskar vi ge dig en uppdatering på ett par aktuella händelser inom juridiken.

EU-domstolen kom nyligen med ett avgörande gällande myndigheters upphandlingsplikt vid ingående av hyresavtal som ger ett välkomnande större utrymme än det som tidigare ansetts gälla. Regeringen föreslår flera ändringar i plan- och bygglagen i ljuset av den kritik som EU-kommissionen framfört mot Sveriges implementering av MKB-direktivet. De har också lämnat in en proposition till riksdagen med förslag på enklare tillståndsprocesser för elnät, vilken ska modernisera regelverket för utbyggnad av elnätet. Vidare har Högsta domstolen nyligen prövat frågan kring vad som händer med fordringar när slutbesiktning av en entreprenad inte genomförs.

Vi bjuder också in till ännu ett webinarium, där vi går igenom några av de avgöranden inom offentlig upphandling som haft väsentlig inverkan på området under 2021.

Detta och fler intressanta artiklar finner du i vårt senaste nyhetsbrev!

Vi önskar dig en trevlig läsning och en avkopplande sommar!

Ta del av Foyens nyhetsbrev juni 2021 här >>

 

Bästa hälsningar,

Maria Wallenborg Ekdahl
VD, Foyen