Att praktisera på Foyen – ett första steg in i arbetslivet

Publicerat: 6 augusti, 2018

Foyen tar regelbundet emot praktikanter inom våra olika affärsområden. Nedan berättar Annika, en av våra medarbetare på Foyen, hur hon genom praktik på byrån fick inblick i det praktiska arbetet och hur det var ett värdefullt första steg in i arbetslivet.

Annika Carlsson är idag trainee på Foyen i Göteborg på avdelningen för mark- och miljörätt. Hon gjorde sin praktik på Foyen under hösten 2016. 

Hur kom du i kontakt med Foyen och varför sökte du praktikplats?

  • Jag läste fördjupningskursen i miljörätt på Handelshögskolan i Göteborg där Foyen höll i en av föreläsningarna och avslutade med att informera att de erbjöd tio veckors uppsatspraktik. Jag tyckte att det lät jättespännande då jag var intresserad av att arbeta på byrå och framförallt med mark- och miljörätt, och även planerade att skriva uppsats inom området. Det var även ett strategiskt val eftersom jag vet att man i anställningsintervjuer ofta efterfrågar erfarenhet, säger Annika.

Vad lärde du dig under praktikveckorna?

  • Otroligt mycket! Praktiken var en stor skillnad från att plugga eftersom jag här verkligen fick använda det jag lärt mig ”på riktigt”. Jag lärde mig att området mark- och miljörätt är långt mycket större än jag hade trott och att området utvecklas hela tiden, säger Annika.

Vad var mest givande under praktiken?

  • Det mest givande var att jag fick hjälpa till i flera olika typer av ärenden och verkligen se hur det var att arbeta med mark- och miljörätt, både i riktigt stora ärenden för stora bolag, men även i mindre ärenden för privatpersoner. Att få uppleva skillnaden i arbete med mark- och miljörätten i teorin på universitetet och i praktiken på Foyen var väldigt utvecklande för mig, säger Annika.

Vilka tips önskar du ge andra som ska eller funderar på att praktisera hos oss?

  • Tips är att vara nyfiken och utnyttja att man är på en arbetsplats där flera av de anställda har stor kunskap och många års erfarenhet av juridiken. Inte bara mark- och miljörätt utan även entreprenad- och fastighetsrätt och andra områden. Praktik på Foyen är som ett heltidsjobb, så vill man göra uppsatspraktik är mitt tips att lägga uppsatsen åt sidan under de tio veckor som man gör praktiken och fortsätta skriva efteråt. Den erfarenhet och kunskap som man får av praktiken är mycket värt när man sedan fortsätter skriva, avslutar Annika.

 

Är du intresserad av att praktisera på något av Foyens kontor? 

 

Håll utkik efter våra praktikplatser eller skicka oss en spontanansökan under Lediga tjänster >>

 

Nyfiken på hur vi har det på Foyen?

 

Besök oss gärna på Instagram @foyenadvokatfirma

Liknande artiklar

Fler nyheter