Foyen satsar på lagarbete i NK-huset

Mitt i coronapandemins diskussioner om mer distansarbete satsar advokatfirman Foyen på ett nytt kontor med större ytor i ett av stadens bästa lägen. Advokatfirman flyttar in högst upp i NK-huset i Stockholm, med utsikt över Kungsträdgården.

Publicerat: 4 maj, 2021

”Viljan och möjligheten att jobba mer på distans gör kontoret till en ännu viktigare arena där vi kan träffas och vara kreativa tillsammans. Eftersom distansarbete kommer fortsätta vara ett naturligt arbetssätt satsar vi också på teknik som underlättar digitala möten och utbildningar”, säger Maria Wallenborg Ekdahl, VD på Foyen.

Foyens nya kontor ligger högst upp i NK-huset på Regeringsgatan 38 med milsvid utsikt över Kungsträdgården och Stockholms ström. Ytan är drygt 1 200 kvadratmeter.

”Med vårt nya kontor vill vi skapa en plats där medarbetarna verkligen ska vilja vara. En arbetsplats som stärker känslan av sammanhang och uppmuntrar till samarbete gör oss till bättre rådgivare”, säger Maria Wallenborg Ekdahl.

Det nya kontoret har utformats tillsammans med hyresvärden Hufvudstaden och designbyrån Studio Laaw. Arbetet har projektletts av Maria Wallenborg Ekdahl och Elina Engström som är digitaliseringsansvarig på Foyen.

Foyens omsättning har mer än fördubblats under den senaste tioårsperioden, från 90 miljoner kronor 2010 till 197 miljoner 2020. Antalet anställda ökade under samma period från ett femtiotal till över 90.

Pressbild på NK-huset finns här. Foto: Nordiska Kompaniet Fakta om NK-huset

  • Huset ritades av Ferdinand Boberg, som också ritade bland annat Rosenbad.
  • Byggnaden uppfördes 1912–1915 med en bärande stomme av stål och fasad av granit.
  • Huset omfattar 24 000 kvadratmeter butiksyta och 11 000 kvadratmeter kontor.
  • Nyligen öppnade fyra padelbanor på NK Parkadens tak.
  • NK-huset ägs och förvaltas i dag av Hufvudstaden.

Liknande artiklar

Arbetsmiljö, Covid-192021.09.01

Mot nya, flexiblare tider

Foyens VD Maria Wallenborg Ekdahl intervjuas av tidningen Advokaten om hur Foyen påverkats av pandemin och vilka lärdomar vi tar med oss för Foyens framtida arbete.

Arbetsmiljö2021.02.25

När systematiskt tänkande kan bidra till arbetsmiljön

Vi spenderar en stor del av vårt dagliga liv på jobbet. Med detta i åtanke är det inte konstigt att frågan ”Hur har du det på jobbet?” uppstår med jämna mellanrum. Det är en enkel fråga, men den väcker tankar kring många separata faktorer som måste beaktas och som påverkar arbetsmiljön och i slutändan de anställda. Som arbetsgivare är det viktigt att inse att systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) inte bara är ett rättsligt krav, utan en försäkring för att hålla arbetsplatsen tickande och produktiv.

Arbetsmiljö2021.02.24

Baskunskaper om BAS – hur utser man en byggarbetsmiljösamordnare och vad ska denna göra?

Generellt kan sägas att det är arbetsgivaren som har ett huvudansvar för arbetsmiljön på arbetsplatsen och för de som utför arbete där. Men det finns en speciell konstruktion när det gäller byggherrens ansvar för byggarbetsplatsen. Dessa regler är delvis egen svensk konstruktion, men kommer även från EU och då framförallt särskilda regler för samordning av arbetsmiljön, hämtade från EU:s byggplatsdirektiv 92/57/EEG om införande av minimikrav för säkerhet och hälsa på tillfälliga eller rörliga byggarbetsplatser.

Fler nyheter