Foyen nyhetsbrev december 2018

Publicerat: 7 december, 2018

Julen närmar sig med alla dess fina traditioner och en efterlängtad ledighet. Innan det är dags att tända det tredje adventsljuset vill vi dela med oss av artiklar och rättsfall som vi tycker är intressanta inför det kommande året.

En av de största utmaningarna med anpassningen till den nya lagstiftningen GDPR (General Data Protection Regulation) verkar vara gränsdragningen mellan de olika rollerna – personuppgiftsansvarig och personuppgiftsbiträde. Våra jurister förklarar komplexiteten som datainspektionen just nu utreder eftersom det i högsta grand påverkar vilka avtal parterna ska ingå med varandra. Högsta domstolen har nyligen beviljat prövningstillstånd till hovrätten i ett intressant rättsfall som berör styrelsens medansvar för skulder som uppkommit i ett aktiebolag. Detta efter att tingsrätten ålagt en privatperson betalningsansvarig för en skuld där han tidigare varit styrelseledamot. Våra specialister inom offentlig upphandling berättar vidare om vilka regler som upphandlande myndigheter och enheter är bundna av vid direktupphandlingar och vilket handlingsutrymme som finns.

I vanlig ordning lyfter också våra miljörättsspecialister fram betydande mål varav ett från Mark- och miljööverdomstolen (MÖD) som visar på stark hänsyn kring hur dricksvatten påverkas vid lokaliseringsprövningar. Detta och mycket mer kan du läsa om i vårt sista nyhetsbrev för året.

Framför oss väntar nu förhoppningsvis tid för avkoppling och samvaro med nära och kära. Även i år har vi valt att ge vår julgåva till Barncancerfonden som ett bidrag till en bättre livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer. Vi hoppas att vår donation kan skänka lite extra omtanke och hopp för dem som har det svårt.

Tillsammans med mina kollegor från Foyen önskar jag dig en riktigt fin jul- och nyårshelg!

Foyen nyhetsbrev december 2018>>

Bästa hälsningar,

Linnéa VD på Foyen

Liknande artiklar

Fler nyheter