Foyen medverkar i Getting the Deal Through Mining 2022

Getting the Deal Through är en internationell publikation som samarbetar med många av världens bästa advokater och advokatfirmor. De olika avsnitten författas av experter inom respektive område och jurisdiktion och vi på Foyen är stolta över att få representera Sverige med vårt senaste bidrag avseende den svenska gruvmarknaden.

Publicerat: 2 september, 2022

Getting the Deal Through – Mining 2022 ger en snabb översikt beträffande lagstiftningen för gruvbranschen i 18 länder och Foyens delägare Pia Pehrson och Peter Dyer är författare till det svenska avsnittet.

Foyen har specialkompetens för gruvsektorn och vi arbetar löpande med tillståndshantering, joint ventures, projektfinansiering, förvärv m.m.

– Uppdateringen av Getting the Deal Through – Mining är viktig för oss som på daglig basis arbetar med gruvbranschens olika utmaningar – såväl när det gäller långa tillståndsprövningar men även transaktioner och finansieringsjuridik, säger Pia Pehrson och Peter Dyer.

 

 

Getting the Deal Through – Mining 2022

Erbjuder en snabb översikt avseende lagstiftningen för gruvbranschen i 18 länder. Avsnittet avseende den svenska gruvbranschen har författats av advokaterna Pia Pehrson och Peter Dyer.

Accreditation: Reproduced with permission from Law Business Research Ltd. This article was first published in Getting the Deal Through – Mining 2022 (Published: May 2022). For further information please visit Getting The Deal Through – Lexology

Liknande artiklar

Gruvor, Mark och miljö2022.09.07

Tuffare nya regler för ställande av säkerhet

Regeringen har i propositionen ”Ordning och reda på avfallet” föreslagit skärpta regler för hur säkerheter vid utvinningsavfallsverksamheter ska ställas. Dessa förslag innebär tuffa och ändrade regler för bland annat gruvindustrin. Foyens Pia Pehrson, Emma Skarin och Isabel Andersson ser ändå denna nya proposition som ett välkommet förtydligande av vad som ska gälla för avfall och ställande av säkerhet, och ger här en sammanfattning av lagförslaget.

Gruvor, Mark och miljö2021.10.15

Foyen intervjuas av Tidningen Näringsliv om LKAB:s gruvansökan

Foyens expert på miljölagstiftningen och tillståndsprocesser, Pia Pehrson, intervjuas av Tidningen Näringsliv om att LKAB:s gruvansökan för fortsatt verksamhet i Kiruna blivit avvisad och framhåller att processen att få tillstånd för större satsningar avseende gruvor tar för lång tid och är mycket komplicerad.

Energi och innovation, Gruvor2021.08.31

Efter Cementa: Här är nya industrikrisen – ”Tröstlöst”

Foyens miljöjurist och expert Pia Pehrson intervjuas av Tidningen Näringslivet tillsammans med Maria Sunér, vd för Svemin, om de krångliga miljötillståndsprocesserna, något som Cementa är ett av flera exempel på. Pia understryker bland annat vikten av att sätta en tidsgräns för att undvika sista minuten-kompletteringskrav som vi ser idag och som fått stor påverkan på såväl vindkraft, gruvor, industri som utbyggnad av infrastruktur.

Fler nyheter