Foyen Nyhetsbrev maj 2019

Publicerat:3 maj, 2019
Våren är här och även om vädret den senaste tiden bjudit på en varierande årstid så kan vi äntligen skönja vårens intågande med ljusa kvällar. I vårt nyhetsbrev för maj månad kan du bland annat läsa om konkurser och obestånd i entreprenad och de frågor som kan uppkomma vid dessa situationer, ny praxis från Mark- och miljööverdomstolen och om nya lagändringar som gör prövningen i Hyres- och arrendenämnden mer lik den i domstol.

I mitten av april mottog vi årets resultat från Legal 500 och deras senaste utvärdering av svenska advokatbyråer. Det Londonbaserade rankinginstitutet är erkänt som världens största juridiska guide vars underlag bygger på fler än 300 000 intervjuer och uteslutande baseras på meriter. Till vår glädje och stolthet rankas Foyen för tredje året i rad som nr 1 inom Energi och nr 2 inom Entreprenad. Legal 500 lyfter även fram vår styrelseordförande John Hane och delägare Pia Pehrson som ”Leading Individuals” inom Entreprenad respektive Energi samt rekommenderar 16 av Foyens advokater som experter inom sina rättsområden. Utöver ”Top Tier Firm” rankingen är Foyen också högt rankade inom Miljö, Offentlig upphandling samt rekommenderade inom Fastighet, IT och telekom och Commercial, Corporate och M&A.

I april offentliggjordes även Affärsvärldens lista över Sveriges största byråer 2018. Vi kan glädjande se även här att Foyen ligger i topp med tredje högst tillväxt bland Sveriges 20 största byråer. Vi klättrar från 19:e till 17:e plats med en tillväxt på 16 % jämfört med föregående år. Vi är mycket stolta över vårt resultat, men nöjer oss inte här. Tillsammans arbetar vi för att varje dag ge våra klienter bästa tänkbara leverans!
I vår satsning på att bli Sveriges främsta affärsjuridiska byrå inom projekt- och teknikrelaterad juridik har vi rekryterat Johan Sköld som adjungerad styrelseledamot från Chalmers Ventures AB och Annelie von Dahn som ny HR-chef från Landshypotek Bank. Johan har en gedigen erfarenhet inom IT och affärsutveckling och Annelie har en bred och djup bakgrund inom HR med flera års arbete inom chefsstöd och utveckling av ledarskap. Tillsammans kommer de att bidra stort till Foyens fortsatta utveckling.

I vårt nyhetsbrev för maj månad kan du även ta del av delägare Marcus Eidems dokumentation om konkurser och obestånd i entreprenad och de frågor som kan uppkomma vid dessa situationer utifrån dels ett entreprenörsperspektiv och dels ett beställarperspektiv. Därtill uppmärksammar vi i vanlig ordning nya lagar, praxis och rättsfall.
Vi önskar dig en trevlig läsning!

Läs nyhetsbrevet här>>

Bästa hälsningar,
Linnéa, VD på Foyen