Foyen rekryterar en kommunikationschef med marknads- och säljinriktning

Publicerat:2 november, 2015

Annica Hentze foyen

Foyen Advokatfirma har rekryterat PwC:s tidigare marknadschef Annica Hentze som kommunikationschef med marknads- och säljansvar. Annica ska ansvara för att utveckla och driva kommunikations-, sälj-, och marknadsaktiviteter i samråd med affärsområdeschefer och vVD, skriver Foyen i ett pressmeddelande.

Annica kommer närmast från PwC där hon har arbetat som Marknadschef senaste två åren med ansvar för digital marknadsföring, design, events och sponsring. I sin roll som marknadschef hade Annica personal- och budgetansvar för tolv medarbetare och ingick i ledningsgruppen för marknad, kommunikation och affärsutveckling på PwC. Utöver sin roll som marknadschef var hon även ställföreträdande presschef.

– Jag är imponerad av det driv och engagemang som Foyens närmare 60 specialiserade jurister har. Förutom sitt klientarbete så arrangerar de också flera utbildningar och författar artiklar inom sitt rättsområde för såväl dags- som fackpress. Jag ser fram emot att få utveckla deras stöd kring kommunikation, marknadsföring och sälj ytterligare, säger Annica Hentze.

Annica har många års erfarenhet inom marknadsföring och kommunikation från PwC. Före sin roll som marknadschef var hon ansvarig för PwC:s internkommunikation under drygt fyra år och strategisk rådgivare till företagsledningen. Dessförinnan ansvarade Annica för intern och externkommunikation för ett av företagets större affärsområden med 1 900 anställda på 130 kontor. Hon har också varit ansvarig för PwC:s arbetsgivareimage på 24 högskolor och universitet med syfte att säkerställa framtida rekryteringsbehov och stärka varumärket. Därutöver har hon arbetat som managementkonsult under drygt tre år med effektiviseringsprojekt och upprättande av affärsplaner.

 

– Annica har en bred och gedigen erfarenhet inom marknadsföring, kommunikation och sälj. Att hon därutöver arbetat som konsult bidrar till en större förståelse för vår roll som advokater. Eftersom Foyen har vuxit kraftigt de senaste åren behöver vi en erfaren person som kan ta ett helhetsgrepp och hjälpa oss att nå ut till marknaden med vår kompetens och vårt erbjudande. Rekryteringen av Annica är ett led i vår satsning att bli Sveriges största affärsjuridiska byrå inom projekt- och teknikrelaterad juridik, säger Foyens VD Lars Hag.

Annica tillträdde tjänsten på Foyen den 17 augusti.

För mer information kontakta

Lars Hag, VD Foyen
0733-22 84 24, lars.hag@foyen.se

Annica Hentze, Kommunikationschef Foyen
072-373 16 27, annica.hentze@foyen.se