Foyen nyhetsbrev september 2018

Publicerat:11 september, 2018

Vår fantastiska sommar håller i sig än och det är nästan bara den friska luften och de lite mörkare kvällarna som påminner oss om att hösten är på ingång. En tid med många spännande projekt som startas upp och givande arbete.

Ett av höstens stora evenemang är Business Arena på Stockholm Waterfront den 19-20 september. Där samlas närmare 7 000 av Nordens aktörer inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn och tillsammans med mig kommer flera av våra jurister att vara på plats. I år deltar även vår styrelseordförande och expert inom entreprenadrätt, John Hane, i en paneldebatt under temat Samhällsbyggnad och Stadsbygget i Samhället, ”Att överb(r)ygga barriärer”. Om du planerar att besöka Business Arena så får du inte missa att lyssna på John torsdagen den 20 september kl. 15:15-16:00 och besöka oss i vår monter 4032 på plan 4.

I vårt första nyhetsbrev för hösten fördjupar vi oss bland annat i regeringens förslag till förenklade upphandlingsregler och vad de kan innebära för offentliga beställare. Vi lyfter också fram ett antal betydande rättsfall, däribland en dom från Högsta domstolen som berör orena anbud och behovet av att domstolen ska inhämta sakkunnigyttrande framöver. Ytterligare ett intressant rättsfall berör möjligheten att invända mot felaktig faktura och om den går förlorad om man förhåller sig passiv.

Vi tittar också närmare på regeringens förslag till förenklade upphandlingsregler och vad de kan innebära för offentliga beställare samt en nyligen släppt utredning avseende översiktsplaner och kommuners möjlighet att reglera bostadsmarknaden.

Detta och fler intressanta artiklar, kommentarer till rättsfall och nya lagar finner du i vårt senaste nyhetsbrev!

Vi önskar dig en trevlig läsning!

 

Foyen nyhetsbrev september 2018 >>

 

Bästa hälsningar,

Linnéa Djursén, VD på Foyen

linnea.djursen@foyen.se