Foyen nyhetsbrev oktober 2019

Publicerat:22 oktober, 2019

Antalet konkurser har på senare tid ökat och enligt kreditupplysningsföretaget Creditsafe är antalet aktiebolag som ansökt om konkurs under september månad den högsta på 15 år. Det medför osäkerheter och risker för både beställare och entreprenörer. Hur kan man tänka eller agera för att skydda sig eller säkra sina rättigheter, och vad gäller i olika situationer? Det är frågor som vi behandlar under vårt seminarium ”Konkurs och obestånd” som i höst arrangeras för fulla hus. Ett annat av Foyens seminarium handlar digitala underskrifter och de resurseffektiva lösningar som e-signering innebär. Vi bjuder också in till intressanta seminarium om det klassiska tillägget inom upphandling ”Eller likvärdigt” samt seminarium om förslaget till den nationella planen för stundande omprövningen av vattenkraften i Sverige och vad den innebär. I vårt nyhetsbrev finner du mer information om våra seminarier och anmälan.

Att sexuella trakasserier förekommer i byggbranschen liksom övriga samhället har inte gått obemärkt förbi. Det har nu gått nästan två år sedan över 4 600 kvinnor inom byggbranschen undertecknade uppropet #sistaspikenikistan. Men hur hanteras trakasserier i en entreprenad?

I vanlig ordning innehåller vårt nyhetsbrev också kommentarer till intressanta rättsfall och ett av dem är en färsk dom från EU-domstolen som lyfter upp frågan om upphandlade myndigheter får lov att begränsa hur stor del av kontraktet som får läggas ut på en underleverantör. Det och andra kommentarer till rättsfall och nya lagar samt intressanta artiklar finner du i vårt senaste nyhetsbrev!

Vi önskar dig en trevlig läsning!

Till Foyen nyhetsbrev oktober 2019 >>

Bästa hälsningar,

Linnéa, VD på Foyen
linnea.djursen@foyen.se