Johan Sköld från Chalmers Ventures stärker Foyens styrelse

Foyens styrelse utökas med Johan Sköld som adjungerad styrelseledamot från Chalmers Ventures AB. Johans gedigna kompetens inom IT och affärsutveckling förstärker ytterligare styrelsens arbete med att utveckla Foyen till Sveriges främsta affärsjuridiska byrå inom projekt- och teknikrelaterad juridik, skriver Foyen i ett pressmeddelande.

Publicerat: 4 april, 2019

Johan Sköld är grundare och medgrundare till över 30 bolag varav häften som intraprenör. Med stort intresse för människor, ekonomi och teknik har han i över 20 år kombinerat roller inom strategisk utveckling och försäljning i ledande befattningar. Johan beskriver sig själv som en serieentreprenör och rådgivare som huvudsakligen jobbar som Head of Growth på Chalmers Ventures, ett helägt dotterbolag till Chalmers Tekniska Högskola.

– Foyen är en mycket framstående advokatbyrå med ett stort samhällsengagemang och en stark och familjär företagskultur. Byrån sätter gruppen före individen och vågar tänka annorlunda, vilket stämmer väl överens med mina värderingar. Jag tror på ständig förändring, men i små steg, och att utveckla företag som ett lag, säger Johan Sköld.

Johan har även många år i koncernledningen för större konsultföretag såsom Epsilon och Knowit, ett IT och Managementkonsultföretaget med ca 2 000 anställda. Vid sidan av sin roll som konsult och rådgivare till ett flertal styrelser, föreläser Johan även löpande vid bl.a. Chalmers Tekniska Högskola, Sveriges Arkitekter, M-Gruppen och Handelshögskolan i Stockholm. Han är också författare till en av Sveriges mest sålda böcker inom tjänsteförsäljning ”Försäljning i konsultföretag”.

– Johan har en gedigen erfarenhet inom IT och affärsutveckling som kommer bidra stort till Foyens utveckling. Rekryteringen av en extern kraft med Johans bakgrund är ytterligare ett steg i vår satsning att bli Sveriges främsta affärsjuridiska byrå inom projekt- och teknikrelaterad juridik, säger Foyens VD Linnéa Djursén.

För mer information kontakta:

Linnéa Djursén, VD Foyen 073-322 84 22, linnea.djursen@foyen.se

Johan Sköld, Head of Growth Chalmers Ventures 070-750 25 00, johan@johanskold.se

Liknande artiklar

Solceller
Mark och miljö2024.04.16

MÖD säger nej till solcellsanläggningen i Svedberga och ställer hårda krav på alternativredovisning

Mark- och miljööverdomstolen (”MÖD”) stoppar European Energy Sveriges planerade solcellsanläggning i Svedberga. Detta står klart efter att MÖD den 3 april 2024 fastställde Länsstyrelsen i Skåne läns beslut om att förbjuda solcellsanläggningen i Helsingborgs kommun i mål nr M 13461-22. Solcellsanläggningen hade kunnat bli den största solcellsparken i Sverige med en årlig produktion om 175 GWh och därmed bidra med mycket förnybar energi i ett elområde med stort behov av mer el. Eftersom solcellsparken planerades att anläggas på jordbruksmark aktualiserades regeln i 3 kap. 4 § miljöbalken (1998:808) som i slutändan satte, åtminstone tillfälligt, stopp för projektet. Advokat Pia Pehrson och biträdande jurist Elin Holzhausen kommenterar här MÖD:s färska avgörande och även tre andra beslut från MÖD om solcellsanläggningar.

xterior of a school building and schoolyard in Stockholm, Sweden.
Mark och miljö2024.04.05

Vad behöver utredas vid detaljplaneärenden och hur ska det göras? Ny praxis ger vägledning.

När en kommun tar fram en detaljplan ställer plan- och bygglagen (”PBL”) krav på vilket underlag som måste finnas. Omfattningen av underlaget beror på om planen riskerar att medföra betydande miljöpåverkan (”BMP”), vilket i så fall kräver en miljökonsekvensbeskrivning (”MKB”). Att ta fram en MKB är ett omfattande arbete och kraven på innehållet är idag höga. Om kommunen gör felaktiga bedömningar gällande BMP och MKB-underlagets omfattning kan det få allvarliga följder. Beslut att anta detaljplanen kan upphävas och hela planärendet måste då tas om från början, med förlust av tid och resurser som konsekvens. Därför är det av yttersta vikt att hantera dessa frågor korrekt.

lantmäteri sverige
Fastighet2024.04.04

Kan lantmäterimyndigheternas organisation förbättras?

Det finns 40 kommunala lantmäterimyndigheter i Sverige, bl.a. i Stockholm, Malmö, Nacka, Västerås och Östersund. De kommunala lantmäterimyndigheterna ansvarar för lantmäteriförrättningar och bildande av samfällighetsföreningar inom sina respektive kommuner, och handlägger således t.ex. ärenden om fastighetsbildning, fastighetsbestämning, särskild gränsutmärkning och fastighetsregistrering. För de kommuner i landet som inte har en kommunal lantmäterimyndighet handläggs motsvarande ärenden av det statliga Lantmäteriet. Syftet med att möjliggöra kommunala lantmäterimyndigheter var bl.a. att samordna fastighetsbildning med plan- och byggprocessen och därigenom åstadkomma en mer effektiv samhällsbyggnadsprocess.

Fler nyheter