Foyen donerar till Läkare Utan Gränser

Enligt tradition ger Foyen varje år en julgåva till välgörenhet. I år har vi valt att donera vår gåva till Läkare Utan Gränser för att stödja deras arbete under pandemin.

Publicerat: 9 december, 2020

Vi har sett hur det nya coronaviruset har lamslagit några av världens mest avancerade sjukvårdssystem. Detta har skett i länder med socialt skyddsnät, där människor har tillgång till rinnande vatten och utrymme att isolera sig själva och hålla avstånd.  Det finns en stor oro för att viruset ska få fäste på platser med svaga hälso- och sjukvårdssystem och bland människor som inte har möjlighet att skydda sig själva. Läkare Utan Gränser arbetar med fem prioriterade områden för att stötta i dessa områden; skydda särskilt sårbara grupper, säkra fortsatt vård för annat än covid-19, skydda sjukvårdspersonal och riskgrupper samt motverka att företag drar nytta av pandemin genom t.ex. höjda priser eller hävda patent på läkemedel.

– I år har Foyen valt att donera till Läkare Utan Gränser vars organisation har 50 års erfarenhet av att rädda liv och skydda de mest sårbara i stora sjukdomsutbrott. Vi vill gärna vara med och bidra till deras viktiga gärning i kampen mot Covid-19 som visar sig inte heller känna några gränser, säger Maria Wallenborg Ekdahl, VD på Foyen Advokatfirma.

Liknande artiklar

Fler nyheter