Linnéa Djursén ny VD för Foyen

Publicerat:17 januari, 2017
Linnéa Djursén har tagit över som VD för Foyen från och med 1 januari 2017. Därmed är Foyen den enda av Sveriges större advokatbyråer som har en icke-advokat som VD. Dessutom är Linnéa Djursén en av få kvinnliga företagsledare i branschen. Målsättningen är att Foyen ska vara det självklara valet för klienter med teknikintensiv verksamhet som behöver juridisk spetskompetens.

linnea_djursen_2016_1_svart-vit

Med en bakgrund som vice VD och ekonomichef på Foyen har nu Linnéa Djursén tagit steget till att bli VD. Linnéa är därmed en av få kvinnliga företagsledare i branschen och dessutom den enda VD:n utan advokatbakgrund bland Sveriges 20 största advokatbyråer*. Målsättningen är tydlig. Foyen vill skapa ännu större värden för klienterna och utveckla företaget till branschledare inom teknikintensiv juridisk rådgivning.

– Jag vill bidra till att ytterligare flytta fram Foyens position på marknaden. Foyen ska vara en modern advokatverksamhet med marknadens främsta jurister inom projekt- och teknikrelaterad juridik. Vi ska bli ännu bättre på att förstå klientens affär och utveckla tjänster utefter deras behov, berättar Linnéa Djursén och fortsätter;
– Vår målsättning är även att stärka erbjudandet inom affärsjuridik och där vår nyligen genomförda rekrytering av fyra affärsjurister från Nyman Rudenstam ger oss direkt kompetensförstärkning inom området.

– Med Linnéa som VD visar vi vägen till framtidens ledarskap inom branschen. Hon har stor erfarenhet av affärsutveckling från olika branscher och förstår vår verksamhet väl. Nu får vi en VD som helt och hållet kan koncentrera sig på att utveckla Foyen, samtidigt som våra jurister kan ägna ännu mer kraft åt det som de är bästa på – att skapa Sveriges mest nöjda klienter, kommenterar John Hane, styrelseordförande Foyen.

Fakta om VD-rollen i advokatbranschen

Källa: *Sveriges 20 största advokatbyråer (sett till omsättning) enligt Affärsvärlden 2016, Foyen, allabolag.se. och Sveriges 20 största advokatbyråers hemsidor. Justerad efter Foyens tillsättning av ny VD 1 januari 2017.

Om Linnéa Djursén
Linnéa har en bakgrund på Foyen sedan 2012 i roller som vice vd och ekonomichef. Dessförinnan var hon verksam som VD och delägare i möbel- och inredningsföretaget Folkhemmet och har även innehaft ekonomichefspositioner i Aldata Solution och Know IT samt arbetat som revisor på Svensk Revision.

För mer information kontakta:
Linnéa Djursén, VD Foyen fr o m 1 januari 2017
08-506 184 44, linnea.djursen@foyen.se

Annica Hentze, Kommunikationschef Foyen
0723-73 16 27, annica.hentze@foyen.se