Person som skriver uppsats

Uppsatsstipendium

Skriver du din avslutande uppsats på 30 högskolepoäng inom något av rättsområdena entreprenadrätt, miljörätt, fastighetsrätt eller offentlig upphandling? Sök Foyens uppsatsstipendium. 

Vi på Foyen vill uppmuntra intresset för dessa rättsområden lite extra genom att dela ut stipendier på 30 000 kronor vardera för varje område.

Stipendiet delas ut årligen och sista ansökningsdag är den 20 juni varje år.

För att söka stipendiet skickar du din uppsats till HR@foyen.se

Läs mer om Foyen Advokatfirmas bestämmelser för stipendier här

 

Profilbild på Eva Westberg Persson

Eva Westberg Persson, affärsområdeschef för Entreprenad

Hej Eva! Varför delar Foyen ut uppsatsstipendium i entreprenadrätt?

Vi delar ut uppsatsstipendium för att vi vill uppmuntra intresset för entreprenadjuridiken. Vi tycker det är kul att studenter vill skriva inom vårt rättsområde då det är ett område som är lite bortglömt. Vår förhoppning är att vi kan synliggöra rättsområdet och göra fler intresserade av entreprenadrätt. Förhoppningsvis vill man jobba med entreprenad senare.

Vad är viktigt när vi väljer stipendiat och hur går det till?

När vi väljer stipendiat letar vi efter en välskriven uppsats inom ett relevant och gärna aktuellt område. Det är viktigt att uppsatsen är väl genomarbetad och att den innehåller en stark analys. Vi är tre delägare från Foyen som läser igenom och nominerar den vi tycker är bäst. Sedan pratar vi ihop oss och väljer en vinnare.

Vilka är dina tre bästa tips till den som skriver uppsats?

  1. Det är en hel termin man ska skriva så ett tips är att välja att skriva om ett område man verkligen tycker är roligt. Ämnet måste intressera skribenten. Det kommer genomsyra uppsatsen och vara till stor hjälp i ditt skrivande.
  2. Börja på en gång! Låt inte veckorna gå utan börja så fort du kan. Sätt en struktur och samla den information du behöver för att komma i gång. Det är skönt att ha gott om tid för att i stället kunna använda den sista tiden för finslipning av din uppsats.
  3. Fundera på om det finns några aktuella frågor som ingen skrivit om tidigare inom ditt valda rättsområde.