Medarbetare på Foyen

Studentpool

Studerar du juridik och är intresserad av att jobba extra under din studietid? Skicka gärna in en ansökan till vår studentpool som avser extrajobb på vårt kontor i Stockholm.

Exempel på arbetsuppgifter är att bistå med resebokningar, utskrifter och förberedelser inför möten, svara i telefon, ta emot besökare, bevaka mejl, göra beställningar av luncher och fika, boka och iordningställa konferensrum inför och efter möten/event samt hålla allmän ordning och reda på kontoret så att våra lokaler och gemensamma ytor är trivsamma och representativa – stötta där det finns behov i den dagliga verksamheten här hos oss på byrån!

Något som är centralt i vår arbetsvardag här på Foyen är den företagskultur som gör vår arbetsplats så speciell. Den bygger på eget driv och engagemang, viljan att göra skillnad, förmågan att se lösningar och att vi alltid ställer upp för varandra. Det är självklart för oss att vi delar med oss av vår kunskap och engagerar vi oss i nya projekt för att ständigt utveckla oss själva, varandra och Foyens verksamhet.

Vill du veta mer? Kontakta oss på anna.grabow@foyen.se Följ oss på vår Instagram för att få en inblick i vår vardag.

Helin och Helena är först ut att bemanna Foyens nya studentpool. Vi låter dem berätta!

 

Helin, hur kom du i kontakt med Foyen?

Första gången jag kom i kontakt med Foyen var under advokat-SM i fotboll. Jag var tillgänglig för spel och blev tilldelad Foyen som lag, som behövde förstärkning av spelare. Tillsammans gjorde vi en fantastisk turnering och kammade hem guldet. Under turneringen fick jag ett starkt band med medarbetarna och numera tillhör jag Foyens studentpool.

Vad är det bästa med att vara studentpoolare på Foyen?

Det bästa med att vara studentpoolare är definitivt att vi inte är bundna till en specifik arbetsgrupp med specifika arbetsuppgifter. Vi stöttar och hjälper alla jurister, oavsett rättsområde, och får därmed en inblick i olika rättsområden som gör arbetet oerhört varierande vilket är lärorikt och utvecklande.

Helena, vad gör du en typisk dag på Foyen?

En vanlig dag i studentpoolen börjar vid klockan 09.00 med en genomgång av mejlen. Ofta har rättsutredningar, önskade inköp av böcker och andra typer av uppgifter samlat på sig under veckans gång. Under dagen dyker det ofta upp nya uppgifter som att ta fram pärmar till våra jurister, svara i växeln och utreda mindre frågor.

Har du några tips till studenter som är intresserade av att jobba som studentpoolare hos Foyen?

Ett bra första steg till att ta kontakt med Foyen är att gå på studentevenemang och studentmässor. Mitt tips är att visa framfötterna och berätta vad du hade hoppats få ut av ett extrajobb samt att ställa mycket frågor så att du får en tydlig inblick i hur det är att jobba på Foyen.