Uppsatspraktikant Mark och miljö

Ansök senast: 4 maj, 2023

Är du i slutet av juridikstudierna och vill testa på hur det är att arbeta praktiskt på Sveriges största nischbyrå? I så fall vill vi tipsa dig om att vi just nu söker en uppsatspraktikant inom rättsområdet Mark och miljö till något av våra kontor i Göteborg eller Stockholm.

Som praktikant kommer du från dag ett in i det juridiska arbetet samtidigt som du erbjuds värdefull hjälp och inspiration till ditt uppsatsskrivande.

Praktiken pågår under tio veckors tid och din uppgift kommer att vara att biträda våra jurister i deras dagliga arbete. Detta innebär att du bland annat kommer att vara ett stöd i rättsutredningar, prova på att upprätta utkast till olika typer av texter samt ha kontakt med domstolar och myndigheter.

Under praktikperioden kommer du att ha en handledare som gärna bollar uppsatsidéer och hjälper dig med input och feedback och du ges en fantastisk möjlighet att bygga ditt nätverk och testa byrålivet. 

Vem är du?
Vi ser gärna att du är engagerad och utåtriktad med en stor portion nyfikenhet samt att du har ett stort intresse av miljörätt från ett verksamhetsutövarperspektiv eller frågor som rör plan- och bygglagen. Att du har läst specialkurser inom nyss nämnda ämnen eller att du har planer på att skriva uppsats inom något av dessa, är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor kring uppsatspraktik på Foyen, kontakta Jessica Barkman, Head of People and performance.

Om Foyen
Foyen erbjuder juridiska tjänster inom samhällsbyggnad och byrån rankas som Sveriges ledande inom sin verksamhetsinriktning, bland annat i Legal 500. Våra medarbetare är specialiserade inom bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv- och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet samt branschöverskridande affärsjuridik. Foyens omsättning har mer än fördubblats under den senaste tioårsperioden, från 90 miljoner kronor 2010 till 197 miljoner 2020. För närvarande är vi ca 100 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun.

Kontaktpersoner

Jessica Barkman
People & Culture
0730375724 jessica.barkman@foyen.se