Uppsatspraktik inom mark och miljö till Göteborg

Ansök senast: 31 december, 2022

Är du i slutet av juridikstudierna och vill testa på hur det är att arbeta praktiskt i byråvärlden? I så fall vill vi tipsa dig om att vi just nu söker en praktikant/uppsatspraktikant inom rättsområdet Mark och Miljö till vårt kontor i Göteborg.

Här har du möjlighet att snabbt få en inblick i hur advokaterna inom Mark och Miljö jobbar. Som praktikant kommer du från dag ett in i det juridiska arbetet, samtidigt som du erbjuds värdefull hjälp och inspiration till ditt uppsatsskrivande.

Varför Foyen?

Foyen är en öppen och omtänksam byrå. Trots att vi har växt mycket under senare år har vi ändå behållit den familjära stämningen. Göteborgskontoret har stora fina lokaler med ett centralt läge intill Kungsportsplatsen. Vi gillar att umgås med varandra, fikar och äter lunch tillsammans och ibland händer det att vi möts upp runt vårt pingisbord för en match.

Dina framtida uppgifter

Praktiken pågår under tio veckors tid och din uppgift kommer att vara att biträda firmans jurister i deras dagliga arbete. Detta innebär att du bland annat kommer att vara ett stöd i rättsutredningar, upprätta utkast till olika typer av texter, samt ha kontakt med domstolar och myndigheter.

Andra möjligheter

Under praktikperioden kommer du att ha en handledare som gärna bollar uppsatsidéer och hjälper dig med input och feedback. Du ges även möjlighet att skriva på din uppsats under arbetstid. Det ska dessutom tilläggas att för rätt person finns möjlighet att upptäcka nya karriärvägar.

Vem är du?

Vi ser gärna att du är engagerad och utåtriktad med en stor portion nyfikenhet, samt att du har ett stort intresse av miljörätt från ett verksamhetsutövarperspektiv eller frågor som rör plan- och bygglagen. Att du har läst specialkurser inom nyss nämnda ämnen, eller att du har planer på att skriva uppsats inom något av dessa, är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan
Vänligen ansök via vår hemsida www.foyen.se och registrera dig under karriär, bifoga ansökningsbrev, cv samt betyg. Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, då vi tar emot ansökningar löpande. Har du frågor kring praktikplatsen? Kontakta COO Elina Engström.

 

Om Foyen

Foyen erbjuder juridiska tjänster inom samhällsbyggnad och byrån rankas som Sveriges ledande inom sin verksamhetsinriktning, bland annat i Legal 500. Våra medarbetare är specialiserade inom teknikintensiv juridik på områdena entreprenad, mark och miljö, fastighet, IT och offentlig upphandling samt branschöverskridande affärsjuridik. Foyens omsättning har mer än fördubblats under den senaste tioårsperioden, från 90 miljoner kronor 2010 till 197 miljoner 2020. För närvarande är vi ca 100 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun.

Kontaktpersoner

Elina Engström
elina.engstrom@foyen.se