Paralegal till Foyens kontor i Göteborg

Ansök senast: 21 August, 2022

Gillar du att vara behjälplig med stora processer samtidigt som du är en del av samhällsutvecklingen med fokus på ny och innovativ teknik och industri?

Vi söker en paralegal som vill utvecklas inom mark- och miljörätt tillsammans med, och under ledning av jurister och advokater. Tjänsten kommer vara placerad på vårt kontor i Göteborg.

De bästa tre anledningarna enligt Pia Pehrson (advokat och delägare i Mark och miljögruppen) till varför man borde söka tjänsten:

  1. Högintressanta och samhällsnyttiga projekt
  2. Ett härligt gäng av medarbetare med spetskompetens mark- och miljörätt jämte arbetsmiljörätt
  3. Stora utvecklingsmöjligheter för rätt person

Arbetsuppgifter
Som paralegal kommer du bland annat att:

  • Arbeta med juridiska utredningar och texter på svenska och engelska
  • Kvalitetssäkra avancerade inlagor och avtal
  • Assistera juristerna vid kontakter med myndigheter och klienter samt ta fram kvalificerat presentationsmaterial
  • Ansvara för anbudsarbete i offentliga upphandlingar, administrera och kvalitetssäkra byråns KM-databas och mallbibliotek

Vidare innefattar tjänsten att översätta juridiska texter såsom yttranden, klient-PM och skrivelser med mera samt att delta i marknadsföringsarbete.

Vem är du
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning med juridisk inriktning och det är meriterande om du har arbetat tidigare som paralegal eller i en liknande tjänst på en annan advokatbyrå och om Du har vana av att arbeta på engelska. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet samt har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är inte något krav att ha några tidigare fördjupade kunskaper inom våra områden, utan vi delar med oss av vår kunskap. Du har intresse av att lära dig mer om klienternas affärer och har en förmåga och vilja att arbeta i högt tempo när så krävs.

Ansökan
Vi ser fram emot att få in din ansökan snarast och senast 21 augusti 2022. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas under ansökningstiden. Frågor om Foyen och om tjänsten kan ställas till HR-chef, Annelie von Dahn 0733 39 55 77.

Om Foyen

Foyen erbjuder juridiska tjänster inom samhällsbyggnad och byrån rankas som Sveriges ledande inom sin verksamhetsinriktning, bland annat i Legal 500. Våra medarbetare är specialiserade inom teknikintensiv juridik på områdena entreprenad, mark och miljö, fastighet, IT och offentlig upphandling samt branschöverskridande affärsjuridik. Foyens omsättning har mer än fördubblats under den senaste tioårsperioden, från 90 miljoner kronor 2010 till 197 miljoner 2020. För närvarande är vi ca 100 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun.

Kontaktpersoner

Annelie von Dahn
HR-chef
0733395577