Ida M Ulfsdotter och Mathias Kågell-Landgren

Att jobba hos oss

Hos oss kommer du att få jobba nära våra skickliga delägare och jurister, både i team och självständigt under eget ansvar. Om du vill få inblick i hur det är att arbeta hos oss får du gärna gå in på vårt Instagramkonto foyenadvokatfirma där vi delar med oss av vår vardag.

 

Johan Bengtsson

Johan Bengtsson är advokat inom affärsområdena Entreprenad och Tvistlösning och har arbetat på Foyen sedan 2016.

Varför har du valt att arbeta i advokatbranschen?

– För att jag tycker att det är väldigt roligt att arbeta med rådgivning. Det är kul och spännande att vara den som hjälper en klient att fatta ett beslut eller lösa en tvist. Jag visste väldigt tidigt att jag ville läsa juridik och inspirerade nog min yngre bror att göra likadant. Efter studierna jobbade jag på universitetet och på domstol. Min lillebror började däremot direkt på advokatbyrå och jag tror att han inspirerade mig att bli advokat. Och det är jag glad för! Jag tycker att jag har världens roligaste jobb!

Beskriv konsultrollen!

– Rollen är konkret och man utför ett verklighetsnära arbete. Man kan säga att min yrkesvardag består av två delar, dels att hjälpa till att upprätta, förhandla eller granska avtal och dels att arbeta med tvistlösning, som rådgivare i en process. Uppgifterna är olika – den ena handlar ju om att bygga något nytt och den andra om att hantera en konflikt. Som konsult behöver man hänga med i sin omvärld. Juridik är ett levande ämne och praxis ändras, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad. Man behöver också ha god kontakt med människor för advokatrollen innefattar i högsta grad den mänskliga dimensionen. Det är helt enkelt viktigt att kunna tänka sig in i klientens situation.

Varför är det så roligt?

– Förutom att arbeta med den juridiska bedömningen är man också ofta med i det affärsmässiga övervägandet och det är spännande. Man får använda sin analytiska förmåga och sitt logiska tänkande och det lönar sig alltid att vara lösningsinriktad och ha nära till sin uppfinningsrikedom. Även språket är ett otroligt viktigt arbetsredskap, både i tal och skrift. Att arbeta som advokat är ett jobb som på många sätt är fritt och i relativt stor utsträckning kan jag styra över min tid. Stundtals är det såklart väldigt stressigt, men att själv kunna påverka hur och när jag jobbar betyder mycket för mig.

Hur är det att arbeta på Foyen?

– Väldigt roligt! Här är högt i tak, vi har trevligt tillsammans och skrattar mycket. Det finns en hög grad av specialisering inom de områden jag är mest intresserad av och det ges möjlighet att utvecklas kunskapsmässigt. Dessutom gillar jag att jobba på en byrå av den här storleken. Att vi är verksamma på flera orter i Sverige gör att vi kan hjälpa klienter på en stor yta.