Att jobba hos oss

Hos oss kommer du att få jobba nära våra skickliga delägare och jurister, både i team och självständigt under eget ansvar. Om du vill få inblick i hur det är att arbeta hos oss får du gärna gå in på vårt Instagramkonto foyenadvokatfirma där vi delar med oss av vår vardag.

 

Andriano Södergren är biträdande jurist inom affärsområdena Entreprenad och Tvistlösning och har arbetat på Foyen sedan 2023.

Varför har du valt att arbeta i advokatbranschen?

Som ung hade jag två drömjobb: antingen fotbollsproffs eller advokat. Fotbollsdrömmen försvann emellertid ganska omgående och när jag tänkte på advokatyrket såg jag framför mig de försvarsadvokater som ofta porträtterades på TV, inriktade mot brottmål. Det var dock först under juristutbildning som jag upptäckte det dynamiska området av affärsjuridik. Möjligheten att vara en strategisk rådgivare för företag, att kunna hjälpa till att forma affärsstrategier och hantera komplexa kontrakt m.m. låg mer i linje med den typ av framtida jurist jag ville bli.

Beskriv konsultrollen!

Som en del av advokatbranschen får man möjligheten att vara en del av lösningen och hjälpa företag och individer när de stöter på juridiska hinder. Det som lockar mig mest är variationen i jobbet, där varje klient är unik och det är upp till mig som konsult att möta deras specifika behov. Som jurist förväntas vi kunna hjälpa till att lösa problem, minimera risker och skapa mervärde för våra klienter. Som ett led i denna process bidrar vi till klientens framgång, vilket är en stark drivkraft i mitt dagliga arbete.

Vad är det bästa med mitt jobb?

Det bästa med mitt jobb är den otroliga möjligheten till både personlig och professionell utveckling. För det första, att få chansen att specialisera mig i de rättsområden som jag verkligen brinner för är oslagbart. På kontoret har vi en fantastisk fördel av att ha ett team av erfarna kollegor med olika kompetenser och erfarenheter. Vid komplexa frågor eller utmaningar, finns alltid stöttning till insiktsfulla perspektiv och råd. På Foyen arbetar vi som ett team där vi stöttar varandra och delar med oss av våra kunskaper, vilket skapar en dynamisk och lärorik arbetsmiljö. Förutom det viktiga arbetet vi utför, är det också en del av vår kultur att ha roligt tillsammans. Att kunna balansera det professionella arbetet med en härlig och positiv arbetsmiljö gör att jag verkligen ser fram emot varje dag på kontoret.

För det andra, att ha möjligheten att engagera mig i samhällsfrågor som jag brinner för är något som verkligen ger extra mening åt mitt arbete. Jag har till exempel fått chansen att föreläsa i för ungdomar i olika skolor i Malmö och förhoppningsvis därigenom kunna inspirera och uppmuntra ungdomar att följa sina drömmar och kanske överväga en framtid inom juridiken. Att se elevernas entusiasm och nyfikenhet är ett kvitto på att vi kan göra skillnad, inte bara i förhandlingar utan också i samhället i stort.