Frukostseminarium i Malmö 14 september: Arbetsrättsliga villkor vid upphandling

Publicerat:3 september, 2018
Det finns fortfarande några platser kvar till vårt frukostseminarium den 14 september i Malmö där vi går igenom arbetsrättsliga villkor vid upphandling för entreprenadbranschen. Seminariet är kostnadsfritt och hålls på vårt kontor i Malmö. Välkommen med din anmälan!

Arbetsrättsliga villkor vid upphandling för entreprenadbranschen: Ett år har gått – vad har hänt?

Den 1 juni 2017 skedde en ändring i LOU, LUF och LUK med innebörden att upphandlande myndigheter och enheter vid upphandlingar ska uppställa s.k. särskilda arbetsrättsliga kontraktsvillkor, närmare bestämt avseende lön, semester och arbetstid, i de fall det är behövligt. Bestämmelserna träffar enkom upphandlingar som påbörjats efter den 1 juni 2017 och endast då det är fråga om upphandlingar över tröskelvärdena.

Ett år har snart gått och Svensk Byggtjänst har i AMA-nytt i december 2017 gett sin syn på var dessa villkor skall återfinnas i AF-delarna för upphandling av byggentreprenader. Ett antal ”goda” exempel har dykt upp på marknaden och efter det att Upphandlingsmyndigheten nu tagit över framtagandet av de ”hårda villkoren” i kronor och ören börjar villkoren nu sätta sig. Upphandlingsmyndigheten har vidare i april 2018 publicerat exempel på villkor som skall kunna tillämpas.

Foyen Advokatfirma bjuder nu in till ett frukostseminarium på temat, där advokaterna Per-Ola Bergqvist och Fanny Herbe berättar om utvecklingen och trender gällande arbetsrättsliga villkor i upphandling med fokus på vad som är relevant för entreprenadbranschen. Exempel på villkor kommer att presenteras och diskuteras.

Seminariet hålls i Malmö på Foyens kontor på Södergatan 22 den 14 september. Frukost serveras från klockan 08.00 och seminariet pågår mellan klockan 08.30 och 10.00. Efter seminariet finns det möjlighet att stanna kvar och ställa ytterligare frågor. Seminariet är kostnadsfritt.

Är ni flera som vill komma från er verksamhet?
Ta gärna kontakt med Per-Ola Bergqvist på 0733-228434 eller på per-ola.bergqvist@foyen.se så kommer vi och håller seminariet på plats hos er istället (kostnadsfritt).

Varmt välkommen!

 

Anmäl dig/er här >>

 

Har du någon fråga om seminariet, vänligen hör av dig till marknadskoordinator Lisa Ceder, lisa.ceder@foyen.se, 08-506 184 00