Foyen topprankas inom Entreprenad och Energi av Legal 500

Legal 500 rankar årligen världens främsta advokater och advokatbyråer. Det Londonbaserade rankinginstitutet är erkänt som världens största juridiska guide vars underlag bygger på fler än 300 000 intervjuer och uteslutande baseras på meriter.

Publicerat: 11 april, 2019

För tredje året i rad topprankas Foyen som nr 1 inom Energi och nr 2 inom Entreprenad. Styrelseordförande och delägare John Hane och delägare Pia Pehrson utnämns också som ”Leading Individuals” inom Entreprenad respektive Energi. Legal 500 lyfter därtill fram 16 av Foyens advokater som experter inom sina rättsområden.

Utöver ”Top Tier Firm” rankingen är Foyen också högt rankade inom Offentlig upphandling och Miljö samt rekommenderade inom Fastighet, IT och telekom, Commercial, corporate och M&A.

 

Legal 500 rekommenderar 16 av Foyens advokater:

Entreprenad

Bo Svensson, Eva Westberg Persson, John Hane, Per Vestman

Energi

Andreas Lindström, Jacob Hamilton, Pia Pehrson, Richard Sahlberg

Offentliga affärer

John Hane, Per-Ola Bergqvist

Miljö

Caterina Carreman, Pia Pehrson

Fastighet

Henrik Ståhlberg

IT and telekom

Andreas Lindström, Oscar Wackling, Peter Dyer, Sara Malmgren, Tomas Rudenstam

Commercial, corporate and M&A

Andreas Lindström, Jonas Nilsson, Peter Dyer, Tomas Rudenstam

Läs mer om Foyen i Legal 500 här – >>

För mer information kontakta:

Annica Hentze, Kommunikationschef på Foyen 072-373 16 27, annica.hentze@foyen.se

Liknande artiklar

Solceller
Mark och miljö2024.04.16

MÖD säger nej till solcellsanläggningen i Svedberga och ställer hårda krav på alternativredovisning

Mark- och miljööverdomstolen (”MÖD”) stoppar European Energy Sveriges planerade solcellsanläggning i Svedberga. Detta står klart efter att MÖD den 3 april 2024 fastställde Länsstyrelsen i Skåne läns beslut om att förbjuda solcellsanläggningen i Helsingborgs kommun i mål nr M 13461-22. Solcellsanläggningen hade kunnat bli den största solcellsparken i Sverige med en årlig produktion om 175 GWh och därmed bidra med mycket förnybar energi i ett elområde med stort behov av mer el. Eftersom solcellsparken planerades att anläggas på jordbruksmark aktualiserades regeln i 3 kap. 4 § miljöbalken (1998:808) som i slutändan satte, åtminstone tillfälligt, stopp för projektet. Advokat Pia Pehrson och biträdande jurist Elin Holzhausen kommenterar här MÖD:s färska avgörande och även tre andra beslut från MÖD om solcellsanläggningar.

xterior of a school building and schoolyard in Stockholm, Sweden.
Mark och miljö2024.04.05

Vad behöver utredas vid detaljplaneärenden och hur ska det göras? Ny praxis ger vägledning.

När en kommun tar fram en detaljplan ställer plan- och bygglagen (”PBL”) krav på vilket underlag som måste finnas. Omfattningen av underlaget beror på om planen riskerar att medföra betydande miljöpåverkan (”BMP”), vilket i så fall kräver en miljökonsekvensbeskrivning (”MKB”). Att ta fram en MKB är ett omfattande arbete och kraven på innehållet är idag höga. Om kommunen gör felaktiga bedömningar gällande BMP och MKB-underlagets omfattning kan det få allvarliga följder. Beslut att anta detaljplanen kan upphävas och hela planärendet måste då tas om från början, med förlust av tid och resurser som konsekvens. Därför är det av yttersta vikt att hantera dessa frågor korrekt.

lantmäteri sverige
Fastighet2024.04.04

Kan lantmäterimyndigheternas organisation förbättras?

Det finns 40 kommunala lantmäterimyndigheter i Sverige, bl.a. i Stockholm, Malmö, Nacka, Västerås och Östersund. De kommunala lantmäterimyndigheterna ansvarar för lantmäteriförrättningar och bildande av samfällighetsföreningar inom sina respektive kommuner, och handlägger således t.ex. ärenden om fastighetsbildning, fastighetsbestämning, särskild gränsutmärkning och fastighetsregistrering. För de kommuner i landet som inte har en kommunal lantmäterimyndighet handläggs motsvarande ärenden av det statliga Lantmäteriet. Syftet med att möjliggöra kommunala lantmäterimyndigheter var bl.a. att samordna fastighetsbildning med plan- och byggprocessen och därigenom åstadkomma en mer effektiv samhällsbyggnadsprocess.

Fler nyheter