Vi söker nu en kollega som vill arbeta med mark- och miljörätt

Gillar du att arbeta med stora processer samtidigt som du är en del av samhällsutvecklingen med fokus på ny och innovativ teknik och industri?

Vi söker en biträdande jurist som vill utveckla en spetskompetens inom mark- och miljörätt tillsammans med, och under ledning av, seniora jurister och delägare. Tjänsten kommer vara placerad på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg.

Du kommer tidigt att få sätta dig in i och arbeta i många stora energi-, industri- och infrastrukturprojekt som idag utvecklar och formar samhället och där du kommer att få kunskap om olika branscher, tekniker och samhällsaspekter. Du kommer vidare att få möjlighet att följa projekt från idéstadiet till färdigt miljötillstånd samt bidra med juridisk kompetens i olika verksamheters dagliga drift för säkerställande av efterlevnad av tillämpliga lagar och regler. Inom vår Mark- och miljörättsavdelning kommer du även utgöra ett stöd för Foyens övriga medarbetare inom andra rättsområden då miljörätten idag tangerar ett flertal branscher.

Vi söker dig som

  • har tingsmeritering eller liknande erfarenhet från bolag eller advokatbyrå samt att du gärna har några års erfarenhet av miljörätt eller speciell fastighetsrätt (exempelvis Plan- och bygglagen),
  • har hög juridisk-analytisk kompetens, samt
  • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska både tal och skrift.

Personliga egenskaper som vi värdesätter är integritet, eget driv och nyfikenhet. Du arbetar i högt tempo när så krävs, är strukturerad och har god samarbetsförmåga. För att trivas hos oss är det också viktigt att du kan skapa förtroende och fungerar väl i rollen som rådgivare åt våra klienter. Erfarenhet av arbetsmiljörätt är meriterande.

Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten och om Foyen Advokatfirma besvarar HR-chef Annelie von Dahn, telefonnummer 073 339 55 77. Vi ser fram emot att få läsa din ansökan så snart som möjligt dock senast den 22 december 2021.

Om Foyen
Foyen erbjuder juridiska tjänster inom samhällsbyggnad och byrån rankas som Sveriges ledande inom sin verksamhetsinriktning, bland annat i Legal 500. Våra medarbetare är specialiserade inom bygg- och fastighetsbranschen, teknikintensiv industri, gruv- och skogsnäring, offentliga affärer, energisektorn, miljöområdet samt branschöverskridande affärsjuridik. Foyens omsättning har mer än fördubblats under den senaste tioårsperioden, från 90 miljoner kronor 2010 till 197 miljoner 2020. För närvarande är vi närmre 100 medarbetare i Stockholm, Göteborg, Malmö och Falun.