Student

Först och främst vill vi gratulera och uppmuntra dig i din strävan mot en jur. kand. Du har valt en av Sveriges tuffaste men bästa utbildningar och nu, som en av Sveriges bästa juridiska arbetsplatser, tänker vi berätta hur vi kan vara ett stöd för dig i din strävan.

Det mest värdefulla vi kan erbjuda dig är en insikt i hur verkligheten ser ut inne på en advokatfirma. Vi tar exempelvis regelbundet emot uppsatspraktikanter, det vill säga studenter som fördjupat sig inom något av våra områden och vill göra sina examensarbeten utifrån det. Vi har också ett mycket uppskattat traineeprogram. Du är även mer än välkommen att söka våra stipendier.

Uppsatspraktik – för dig som är i slutet av studierna

Foyen erbjuder dig som är i slutet av dina studier en tioveckors uppsatspraktik på något av våra kontor i Göteborg, Stockholm eller Malmö.

Målsättningen med uppsatspraktiken är att du ska få en inblick i hur det fungerar vid en advokatfirma genom praktiskt arbete. Praktiken består av att biträda firmans jurister, vilket innebär att bland annat vara ett stöd i rättsutredningar och processer samt att ta kontakt med olika domstolar och myndigheter. Vi erbjuder handledning av uppsatsen, där vi under uppsatsens gång ger input och feedback.

Är du intresserad av en praktikplats?
Håll utkik under Lediga tjänster eller kontakta HR-assistent Matilda Grillhammar.

Läs mer:
Att praktisera på Foyen – ett första steg in i arbetslivet >>

Stipendier inom LOU, entreprenad- och miljörätt

En annan utbildningsmässig uppmuntran är våra stipendier inom LOU, entreprenad- och miljörätt.
Om du har skrivit en uppsats på 15 eller 30 högskolepoäng inom något av de rättsområdena,
så uppmuntrar vi dig starkt att söka respektive stipendium. Vi kommer ihåg hur pass välkomna
15 000 kronor är i en ansträngd studentekonomi. Stipendiet utdelas årligen och sista ansökningsdag
är den 20 juni varje år.

Statuter för Foyen Advokatfirmans stipendium i miljörätt

För att söka stipendiet skickar du din uppsats till matilda.grillhammar@foyen.se eller postar till:
Foyen Advokatfirma
Att: Matilda Grillhammar
Regeringsgatan 52, Box 7229, 103 89 Stockholm

Läs mer:
Vinnare av Foyens uppsatsstipendier 2017 >>

Trainee – den mest praktiska erfarenheten

Syftet med vårt traineeprogram är återigen att erbjuda dig det mest värdefulla vi har, praktisk erfarenhet av vardagen på en advokatfirma. Under nio månader varvar vi de praktiska delarna med utbildning inom såväl våra fokusområden som mer allmänna aspekter av att verka som jurist. Exempel på praktiska uppgifter du kommer att få under din traineeperiod är:

– kontakt med myndighet/domstol
– upprättande av korrespondens
– medverka vid upprättande av avtal
– upprätta olika processhandlingar
– göra rättsutredningar

Är du intresserad? Titta in under Lediga tjänster, där utlyser vi traineeplatser eller kontakta vår HR-assistent Matilda Grillhammar.

Kontaktperson

Har du några frågor om våra praktikplatser, vårt traineeprogram eller våra stipendier – eller någon annan studentrelaterad fråga – kontakta gärna vår HR-assistent Matilda.


Matilda Grillhammar
matilda.grillhammar@foyen.se
0737-19 51 45

Vill du träffa oss live?

Vi deltar regelbundet på universitetens juristdagar i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Lund.

 • Fem snabba frågor till Linnea Lindberg

  25 år, före detta uppsatspraktikant, trainee och nu biträdande jurist på Foyen.
 • Läs mer
  • 1. När visste du att du ville bli advokat?

   – Jag var tidigt övertygad om att juristprogrammet var rätt utbildning för mig men det var först under min uppsatspraktik på Foyen Advokatfirma som jag fick inblick i advokatrollen och insåg att det var advokat jag ville eftersträva att bli och att det var i den rollen som jag ville arbeta med juridik.

   2. Hur kom du i kontakt med Foyen?

   – Jag kom i kontakt med Foyen Advokatfirma i samband med en fördjupningskurs i rättsområdet offentlig upphandling. Foyen figurerade bland annat som ombud i rättsfall och advokater från Foyen var författare till en bok jag läste på fördjupningskursen. Från att tidigare ha känt till Foyen från universitetets arbetsmarknadsdagar såg jag nu Foyen överallt och insåg väldigt snabbt att detta var en nytänkade advokatfirma med unikt branschfokus – där vill jag vara!

   3. Sedan kom du tillbaka som trainee, hur upplevde du det?

   – Att efter en oerhört lärorik praktik komma tillbaka som trainee och fortsätta utvecklas på en advokatfirma med högt i tak, där jag inkluderats från dag 1 och getts ansvar i spännande ärenden – det var fantastiskt såklart! Jag kan helhjärtat rekommendera intresserade att söka uppsatspraktik eller trainee-tjänst på Foyen.

   4. Hur långa är dina dagar?

   – Med risk för att leverera en klyscha till svar – det beror på. Det som är spännande är att varje dag bjuder på nya utmaningar och variation. Emellanåt förekommer snävare tidsramar som kräver längre dagar men det finns också utrymme att styra arbetstiderna efter personliga förhållanden. Enkelt uttryckt, med en annan kliché-kompatibel fras, kan sägas att vi arbetar enligt normen ”frihet under ansvar”.

   5. Beskriv med ett par ord hur det är att vara ung medarbetare på Foyen.

   – Foyen har medarbetare i alla åldrar och för mig som ung medarbetare finns det många seniora kollegor att rådfråga och bolla juridiska spörsmål med. Samtidigt är det samma kollegor jag socialiserar med på firmans regelbundna After Work eller diskuterar senaste nyhetshändelse med på förmiddagsfikat. Jag kan uppriktigt säga att vi har en fantastisk stämning på Foyen och jag tror att det beror på att alla är en i gänget, oavsett ålder eller bakgrund.