Foyen nyhetsbrev september 2019

Publicerat:10 september, 2019

Hösten har gjort sitt intåg med dess friska luft och för många av oss är arbetet i full gång med nya spännande projekt som startats upp.

Ett av höstens stora evenemang för oss på Foyen är Business Arena i Stockholm där vi för tredje året i rad är Partner. Närmare 6 700 av Nordens aktörer inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn samlas på Stockholm Waterfront den 18–19 september och flera av våra jurister kommer att vara på plats. Vår delägare och expert inom plan- och bygglagen, Pia Pehrson, deltar därtill i en paneldebatt om planprocesser tillsammans med ledare och doktorer inom fastighetsbranschen. Om du planerar att besöka Business Arena så får du inte missa att lyssna på Pia Pehrson torsdagen den 19 september kl. 11:00-12:00 och besöka oss i vår monter på plan 4.

I vårt första nyhetsbrev för hösten fördjupar vi oss bland annat i den nya lag som trädde i kraft den 1 januari 2019 om entreprenörsansvar för lönefordringar. Vi besvara de vanligaste frågorna som kan uppkomma och ger dig checklistor som kan användas av arbetstagaren, uppdragsgivaren eller huvudentreprenören i de fall lagen om entreprenörsansvar för lönefordringar ska tillämpas.

Vi tittar också närmare på vilka bullernivåer som är godtagbara vid bygglovsärenden utifrån trafikbullerförordningen och vad som gäller för nya respektive äldre detaljplaner samt om man får ändra ett avtal utan ny upphandling.

Detta och fler intressanta artiklar, kommentarer till rättsfall och nya lagar finner du i vårt senaste nyhetsbrev!

Vi önskar dig en trevlig läsning!

Läs nyhetsbrevet här >>

 

Bästa hälsningar,

Linnéa, VD på Foyen
linnea.djursen@foyen.se