Foyen Nyhetsbrev december 2017

Publicerat:14 december, 2017

Julen närmar sig med alla dess fina traditioner och en efterlängtad ledighet. Innan det är dags att tända det tredje adventsljuset och avsluta de sista leveranserna för året så vill vi dela med oss av ett par artiklar och rättsfall som vi tycker är intressanta inför det kommande året.

Våra specialister inom offentlig upphandling berättar bland annat om vad som gäller framöver gällande arbetsrättsliga villkor för byggbranschen med anledning av de ändringar som trädde i kraft 1 juni 2017. Vi lyfter också fram betydande rättsfall inom LOU (Lag om offentlig upphandling) där bland annat ett regeringsbeslut med en allt för snäv tidsram för uppstart av en ny myndighet inte ansågs berättiga avsteg från LOU:s krav.

Nyligen kom högsta domstolen fram till, likt tingsrätt och hovrätt, att en kommun var skadeståndsskyldig efter att ha lämnat felaktiga besked till en fastighetsutvecklare inför ett investeringsbeslut. Vi kommenterar domen som belyser ansvar och skyldigheter.

Något som många företag funderar över inför det kommande året är den nya personuppgiftslagstiftningen GDPR som träder i kraft den 25 maj 2018. Hur påverkar denna lag t.ex. utvecklingen av intelligenta lösningar inom fastighetsdrift? Vi tittar på hur fastighetsbranschen påverkas av den nya personuppgiftshanteringen.

I vanlig ordning lyfter våra miljörättsspecialister också fram betydande mål där vikten av arbetsmiljöansvar för arbetsgivare poängteras. Detta och mycket mer kan du läsa om i vårt sista nyhetsbrev för året.

Framför oss väntar nu förhoppningsvis tid för avkoppling och samvaro med nära och kära. Även i år har vi valt att ge vår julgåva till Barncancerfonden som ett bidrag till en bättre livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer. Vi hoppas att vår julgåva kan skänka lite extra omtanke och hopp för dem som har det svårt.

Tillsammans med mina kollegor från Foyen önskar jag dig en riktigt fin jul- och nyårshelg!

 

Foyen nyhetsbrev december 2017 >>

 

Bästa hälsningar,

Linnéa, VD på Foyen

linnea.djursen@foyen.se

Linnea_Djursen_NB