Foyen nyhetsbrev april 2020

Publicerat:21 april, 2020

Hej kära läsare,

Mitt namn är Maria Wallenborg Ekdahl och den 2 april tillträdde jag som ny VD på Foyen. Jag kommer närmast från rollen som Chief Financial Officer på AG Advokat och har många års erfarenhet av advokatbranschen. Inte hade jag tidigare i år kunnat föreställa mig att jag skulle mötas av ett nästintill tomt Stockholmskontor under mina första arbetsveckor. De flesta av våra medarbetare arbetar hemifrån och vi är tacksamma för att vi har en verksamhet som kan fortgå trots rådande omständigheter.

Förra veckan mottog vi årets resultat från Legal 500 och deras senaste utvärdering av svenska advokatbyråer. Vi är stolta och glada över att Foyen återigen rankas som nr 1 inom Energi och nr 2 inom Entreprenad och i år även som nr 2 inom Miljö. Legal 500 lyfter också fram vår styrelseordförande John Hane och delägare Pia Pehrson som ”Leading Individuals” inom Entreprenad respektive Energi och advokat Caterina Carreman som ”Rising star” inom Miljö och Energi i Sverige. Till vår glädje har även 14 av våra advokater blivit rekommenderade och rankade bland toppen av advokater i Sverige inom Entreprenad, Energi, Miljö, Offentlig upphandling, Fastighet, IT och telekom, Tvistlösning och Commercial, Corporate och M&A.

I vårt nyhetsbrev för april månad fördjupar vi oss bland annat i hur en upphandlande myndighet påverkas av covid-19 och ger en sammanfattning av den vägledning som EU-kommissionen nyligen publicerade. Vi lyfter också fram betydande mål, däribland två avgöranden som lyfter besiktningsmannens ansvar i samband med fastighetsförsäljningar och huruvida besiktningsmannen har ett personligt skadeståndsrättsligt ansvar.

Du kan också läsa om hur vi på Foyen arbetar med digitalisering och förändringsarbete som ett led i att utveckla vårt arbete till våra klienter och ge än större värde.

Detta och fler artiklar med rättsfall, nya lagar och praxis kan du läsa om i vårt senaste nyhetsbrev.

Vi önskar dig en trevlig läsning!

Ta del av Foyens nyhetsbrev april 2020 här >>

 

Bästa hälsningar,

Maria Wallenborg Ekdahl
VD, Foyen